Stemmen via WhatsApp en Apple komt met een eigen videodienst

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Stemmen via WhatsApp?

We appen er tegenwoordig op los. Maakt niet uit waar we zijn of wat we doen, WhatsApp is altijd dichtbij. Het is een handig middel om contact te onderhouden met je beste vrienden, verre familie of lieve buren. Dat is dan ook wat 11,5 miljoen Nederlanders dagelijks doen via WhatsApp. Hoezo doen we er dan niet meer mee? 

Dat is exact waar de Nederlandse verkiezingsspecialist Vote Company aan dacht. Zij willen het mogelijk maken om te stemmen via WhatsApp. Dat is andere koek dan appen, maar wel erg handig. Het zou namelijk heel gebruiksvriendelijk zijn én uitstekende mogelijkheden bieden om controles uit te voeren, want mensen kunnen 1 keer per telefoonnummer een stem uitbrengen. Die verkiezing moet wel zo eerlijk verlopen natuurlijk. 

Als alles volgens plan gaat, kunnen we binnen nu en twee jaar bij de meeste publieksverkiezingen stemmen via de app. Tot nu toe loopt het op rolletjes, want WhatsApp reageerde namelijk erg enthousiast op het idee. En dat terwijl zij normaal gesproken best kritisch zijn op de dingen die er gebeuren via het platform. We wachten het af! 

Advertentie
advertisement
WhatsApp
WhatsApp

Stop met Internet Explorer

Microsoft smeekt bedrijven te stoppen met het gebruik van Internet Explorer. Het tijdperk voor deze browser is dan toch écht voorbij. Misschien was je als individuele gebruiker al overgelopen naar Chrome, Firefox of Edge (de opvolger van Internet Explorer). Maar voor veel bedrijven is dit niet het geval. Hoezo dan? 

Er zijn bedrijven die Internet Explorer gewoon als standaard browser gebruiken. Een oude gewoonte dus, maar wel een die je maar beter kunt afleren. Microsoft biedt namelijk geen ondersteuning of updates meer, helemaal niks. Het enige wat je er bij krijgt zijn hackers en cybercriminelen, dat dan wel. 

Internet Explorer
Internet Explorer

Apple wil eigen videodienst

Van Microsoft gaan we door naar Apple. Gebruik je Apple? En heb je niet genoeg aan Netflix? Dan biedt Apple mogelijk een oplossing als je helemaal bent uitgekeken! Zij zijn van plan om een eigen videostreamingsdienst uit te brengen en Netflix is er dit keer eens geen onderdeel van. 

Hoe het gaat heten, is nog niet bekend. En of het beschikbaar zal zijn in Nederland is eveneens nog een raadsel. Wat we wel weten, is dat gebruikers van Apple-apparatuur de films en series gratis kunnen bekijken. Apple houdt een evenement op 25 maart, dan delen ze hopelijk meer over deze videodienst.

Apple
Apple

Google Assistent maakt het leven makkelijker

Zoek je een beetje afwisseling met Netflix? Of ga je liever naar de film? Dan kan die Google Assistent wel heel goed van pas komen. De Pathé bioscopen zijn namelijk gekoppeld aan deze assistent. Best makkelijk als je je afvraagt welke films er draaien vanavond. De tickets bestel je er direct achteraan en je kunt meteen naar de bios gaan.

Liever een assistent voor andere zaken? Dat kan. Laat je Google Assistent boodschappenlijstjes voor je maken, want wie doet dat tegenwoordig nog zelf? Als je even geen zin hebt om te koken, dan kan de assistent aanbevelingen geven voor restaurants bij jou in de buurt.

Het aanbod is in ieder geval groot. Zo helpen onder andere WhatsApp, Gmail, Buienradar en de ANWB je graag verder om de dag met gemak door te komen. Het kan zelfs nog gemakkelijker, want er is genoeg ruimte voor toekomstige aanbieders via deze Google Assistent.

Google Assistent
Google Assistent

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie