Talpa voegt Radio 10 toe aan zendergroep Radio 538, Sky Radio en Veronica

Slam FM komt met 100%NL in één radiogroep.

Talpa Holding en RadioCorp (Radio 10 en 100% NL) willen hun radiobelangen herstructureren. Talpa breidt het minderheidsbelang in RadioCorp uit tot 100 procent. Dit betekent dat Radio 10 wordt toegevoegd aan het portfolio van Talpa, naast de zender Radio 538.

Als onderdeel van de transactie zullen de zenders 100% NL en Slam! een nieuwe onafhankelijke radiogroep vormen.

Deal met TMG
Met deze uitbreiding sorteert Talpa voor op de van Talpa en TMG (Sky Radio en Radio Veronica) om hun radioactiviteiten samen te voegen en een gezamenlijk radiobedrijf te beginnen. Door Radio 10 toe te voegen aan het portfolio met Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica ontstaat de meest optimale mix qua bereik van de diverse doelgroepen, zo is de gedachte.

Nieuwe radiogroep 100% NL en Slam!
Talpa verkoopt de zenders 100% NL en Slam! aan de Oostenrijker Karl Habsburg, een van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp. Daardoor ontstaat er een nieuwe radiogroep zonder Talpa, waar de volledige focus komt te liggen op de doelgroepstations 100% NL en Slam!. Onder leiding van het bestaande management gaan deze stations via diverse platformen (radio, online, tv, events en print) zowel Nederlandse popmuziek als dance centraal stellen. 

One Media Sales
One Media Sales zet de spot sales-activiteiten van 100% NL, Slam!, Radio 538 en Radio 10 voort.

Betrokkenen kunnen nu geen verdere informatie verschaffen over deze nieuwe stap in de deal. De transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders. Een beslissing daarover zou rond de zomer moeten vallen.

Advertentie
advertisement
Advertentie