Trending deze week: Threads, het vroege kerstcadeautje van Meta

Vanaf donderdag 14 december kunnen eindelijk ook (bijna) alle EU-gebruikers Threads gebruiken.

Sneaky sneaky web designers 

Het is zo ver! Na het uitrollen van Threads in de VS en VK afgelopen juli, is het platform vanaf 14 december ook beschikbaar in de EU! Meta heeft nog geen officiële aankondiging gedaan, maar heeft de Threads-website stiekem bijgewerkt met een mysterieuze aftelklok.

Check jouw “ticket”

De lanceringsdatum van Threads is afhankelijk van het land waarin de gebruiker zich bevindt. Voor de meeste gebruikers is dit op donderdag 14 december om 12 uur ‘s middags, maar voor andere is deze datum pas op 6 juli om 1 uur 's middags.

Benieuwd wanneer jij als gebruiker Threads kan gebruiken? In de zoekfunctie van Instagram kan je de term 'ticket' of 'threads' invullen en zo kom jij bij jouw digitale uitnodiging terecht. Waarom is de lanceringsdatum voor iedereen anders? Zal Meta bijvoorbeeld voorrang geven aan creators in plaats van merken? Dit is (nog) niet duidelijk.

Claim jouw handle! 

Sinds de lancering in de VS en VK heeft Threads 141 miljoen gebruikers. Merken zoals CNN, Tinder en Wendy’s hebben in slechts een maand honderdduizenden tot zelfs miljoenen volgers gekregen.

De manier van communiceren op het platform is voor elk merk anders. Zo post  CNN veel video's en afbeeldingen in plaats van enkel copy, terwijl Wendy's en Tinder communiceren op een humoristische wijze. Dit doen ze door veel te reageren op andere accounts.

Als we het vergelijken met X zien we duidelijk dat Threads meer aandacht besteedt aan storytelling door het gebruik van meer video’s, foto’s en langere copy met een (flink) vleugje humor en sarcasme. We zijn benieuwd wat de manier van communiceren wordt nu ook de EU mee doet. Voor nu raden wij vooral  aan om jouw ticket te checken en jouw handle te claimen. 

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie