Premium

Wat ik hoorde in de datsja van Poetin

Om het ambt van Adformatie-columnist niet te belasten, zie ik geen andere optie dan vandaag mijn ontslag aan te bieden aan zijne majesteit de koning Willem Sijthoff.

Het moet zo’n beetje na de zomer zijn geweest dat ik in de datsja van Poetin aanwezig was. Daar liepen nogal wat mediamagnaten rond, onder wie Mark Zuckerberg. Ik kon heel goed horen dat hij tegen Poetin zei dat hij een nog veel groter gedeelte van de wereld wilde beheersen. Daarom laat hij grote drones vliegen boven gebieden vliegen die geen internet hebben. Op deze manier krijgen hele volksstammen toegang tot internet. Maar natuurlijk wel via Facebook, zodat totale wereldheerschappij door Zuckerberg een stuk dichterbij komt. Wereldwijd kan Facebook zo het reclamebudget makkelijk opzuigen.
 
Ook Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin liepen de rond in de datsja met dergelijke plannen. Ook hen kon ik heel duidelijk horen zeggen dat ze onder meer met kunstmatige intelligentie, internet of things, blockchain en het wereldwijd opkopen van de belangrijkste sportrechten alle lokale publishers in de wereld zullen slopen. Jeff Bezos van Amazon was er ook en ik hoorde hem iets mompelen over retail en Death by Amazon.
 
Ik had een hele serie columns klaar staan om uitgebreid bij deze ontwikkelingen stil te staan. Maar helaas kwam Susanne van Nierop, de kersverse hoofdredacteur van Adformatie, er na diepgaand onderzoek en een gesprek onder vier ogen achter dat ik helemaal niet in de datsja ben geweest. En dat mijn interpretatie van alle conversaties nogal dubieus is. Ik heb gebeurtenissen die ik van grote betekenis vind, opgeschreven alsof ik lijfelijk aanwezig was. Dat was ik dus niet.
 
We leven in een land waar de waarheid belangrijk is, een land waar een leugentje niet snel gebagatelliseerd wordt. Ik ben dan ook bereid alle consequenties van deze ongelukkige en geheel door mij zelf veroorzaakte affaire te aanvaarden. Sterker: om het ambt van Adformatie-columnist niet te belasten, zie ik geen andere optie dan vandaag mijn ontslag aan te bieden aan zijne majesteit de koning Willem Sijthoff.
 
Ik doe dat met spijt in mijn hart (snik) maar in de volle overtuiging dat Nederland een vakblad verdient met columnisten die boven elke twijfel verheven zijn. Ik heb de afgelopen twaalf jaar in ene groot aantal columns alles en iedereen besproken. Ik heb dat met veel plezier en toewijding gedaan en dank alle lezers voor hun aandacht en vele leuke reacties.
Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie