Ook YouTube komt met TikTok-kloon, volgend jaar 217 nieuwe emoji's erbij

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal

Deal or no deal 

Het is moeilijk om bij te houden wat er nou allemaal precies gebeurt rondom de overname van TikTok. De afgelopen week was er elke dag wel weer een nieuwe ontwikkeling, maar wij hebben de storm aan updates getrotseerd en even samengevat wat nou de laatste status is. 

De kogel leek eerder deze week door de kerk te zijn: Oracle en Walmart zouden voor 20% eigenaar worden van TikTok Global, het nieuwe dochterbedrijf van het Chinese ByteDance. Deze deal zou ervoor zorgen dat Amerika een meerderheid binnen het bedrijf in handen heeft en de Amerikaanse gebruikersgegevens gaat beheren op de servers van Oracle en vervolgens veilig kan verwerken. Klinkt als een prima deal, toch? 

Maar je raadt het al: zo makkelijk gaat het niet. ByteDance moet namelijk eerst nog groen licht krijgen van de Chinese overheid, want China heeft strengere regels ingesteld: zij willen het laatste woord hebben als het gaat om het verkopen van technologie die op basis van algoritmes aanbevelingen doet. En laat TikTok nou nét heel goed zijn in aanbevelingen doen gebaseerd op de interesses van TikTokkers... 

Helemaal definitief is de deal dus nog niet, maar we houden het in de gaten!

TikTok overname

Ook YouTube komt met TikTok-twin 

Bepaal zelf maar of het een verrassing is of niet, maar er is nóg een TikTok-concurrent in de maak. YouTube heeft namelijk afgelopen maandag de testversie van YouTube Shorts uitgerold in India. ‘Waarom alleen daar?’ denk je misschien, maar TikTok is al enige tijd verboden om te gebruiken in India. Geheel toevallig is deze keus dus niet.  

Shorts mogen maximaal 15 seconden duren. Je kan meerdere clips samenvoegen en muziek onder je video plaatsen. Verder swipe je verticaal van het ene naar het andere filmpje. Heel vernieuwend klinkt het wat ons betreft dus niet, maar het definitieve oordeel laat nog even op zich wachten tot Shorts ook in Nederland beschikbaar is! Je hoort weer van ons 😉. 

YouTube Shorts

Facebook Business Suite

Facebook blijft lekker aan de weg timmeren om Facebook en Instagram makkelijker samen te kunnen gebruiken. Laatst werd het al mogelijk om Instagram-stories door te plaatsen op Facebook, en nu lanceert Facebook een app die Messenger en Instagram samenbrengt: Business Suite.

Door de corona periode krijgen ondernemingen steeds meer online vragen binnen omdat fysiek winkelen minder vanzelfsprekend is geworden. Business Suite is dan ook gemaakt voor bedrijven en moet het makkelijker maken om de verschillende producten en pagina’s te beheren, maar ook om de vragen van klanten vanuit één platform te kunnen beantwoorden. Er is zelfs sprake van dat WhatsApp-berichten op den duur ook vanuit de app beantwoord kunnen worden. Handig!

Facebook Business Suite

Om emojioneel van te worden

Goed nieuws voor de intensieve emoji-gebruikers onder ons: in 2021 worden er maar liefst 217 nieuwe emojis uitgerold. Dat klinkt als een hele hoop, maar 200 van de 217 zijn variaties op de 👩‍❤️‍👨en 👩‍❤️‍💋‍👨 emoji’s. Er komen namelijk meerdere variaties in geslacht, huidskleur, gezichtsbeharing en kapsel bij. 

Opgelucht door dit nieuwtje? Mooi, want er komt ook een emoji bij die een wolkje lucht uitblaast. Ook kan je je nieuwe liefde gaan vertellen dat je hart in vuur en vlam staat, want die wordt ook aan de hartjes-lijst toegevoegd, net als een helend hart. Die kan je dan weer mooi naar je ex sturen 😉.

Nieuwe emoji's

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie