Banksy laat spoor van kunst na tijdens vakantie

Volgens de graffiti-kunstenaar zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

Banksy laat spoor van kunst na tijdens vakantie
Banksy

De Britse kunstenaar Banksy trok tijdens zijn vakantie, die hij zelf betitelt als A Great British Spraycation, door het Verenigd Koninkrijk om een spoor van kunst achter te laten.

Advertentie
advertisement

In de drie-minuten-durende video die de graffiti-artiest op zijn Instagram plaatste is te zien dat Banksy een roadtrip maakt in een afgeragde camper onderwijl hij verschillende grauwe badplaatsen probeert op te sieren met zijn kunst. 

Banksy laat spoor van kunst na tijdens vakantie
Banksy laat spoor van kunst na tijdens vakantie Banksy

'We zitten allemaal in hetzelfde schuitje'

Struinend door de straten gewapend met een koelbox vol spuitbussen sprayt de anonieme kunstenaar, gebruikmakend van de ornamenten uit de omgeving, in totaal negen graffitiwerken en plakt hij een gemaakte ijsco -of een pint beer- in de hand van een standbeeld. 

Banksy lijkt met enkele afbeeldingen een politiek statement te maken refererend aan de hoge huizenprijzen in Engeland en laat geschreven boodschappen achter als ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’ en ‘Ga groot of ga naar huis’.

De geüploade Banksy-video

Banksy - A Great British Spraycation 2021

Banksy bevestigd

Het tiende kunstwerk, achtergelaten in een soort Brits Madurodam, is gesigneerd en de officiële website van de artiest heeft bevestigd dat de verantwoordelijke voor de werken inderdaad Banksy is.

Lees ook: Banksy, en de kunst van reclame maken 

Advertentie