Premium

Dept grote winnaar bij de Webby Awards, dit zijn alle Nederlandse winnaars

Ook Media.Monks, Publicis, TBWA\X en andere partijen vielen in de prijzen.

Nu de winnaars van de prestigieuze Webby Awards 2023 bekendgemaakt zijn, mag Dept zich de grote Nederlandse winnaar noemen. De bureaugroep is voor het tweede jaar uitgeroepen tot Network of the Year en gaat met vier Webby's voor cases naar huis. Basic/Dept is ook uitgeroepen tot Agency of the Year.

Ook Media.Monks, Publicis Groupe Benelux en andere Nederlandse partijen vielen in de prijzen.

Negentien verschillende Nederlandse bureaus waren gezamenlijk 57 keer genomineerd, schreef deze website eerder deze maand. Na de bekendmaking van de winnaars vandaag volgt op 15 mei de uitreiking van het prijzengala.

Vier winnende Dept-cases

De vier winnende cases van Dept zijn respectievelijk voor de Google Store, Patagonia, Hypewear by About You en Virgin Galantic.

Dept mag ook verscheidende People's Voice Winner-prijzen in ontvangst nemen, onder andere voor werk voor DIG: Cloud Castles, Fingerspelling en Meta Festival 2022. Studio Dumbart, part of Dept, ontvangt op zijn beurt een People's Voice Winner voor DEMO 2022

 

Andere winnaars

Naast Dept zijn er meer Nederlandse winnaars, zo blijkt uit een overzicht van freelance creatief Patrick van Haperen van meerwebbysvoornl.

Boomerang, onderdeel van Publicis, pakt twee Webby's voor Barilla - The Promise.

Clever Franke heeft een Webby gewonnen voor Voices from the Frontlines - Africa Climate Mobility Initiative

Media.Monks mag een Webby in ontvangst nemen voor Adidas Ozworld. Het bureau krijgt ook een Webby voor Persepolis Reimagined, een case die ook een People's Voice Winner is geworden. Werk voor Gasoline Mary krijgt ook een People's Voice Winner.

Publicis Groupe Benelux kan twee Webby's en een People's Voice Winner noteren voor WikiTruth.

Q42 en Fabrique, betrokken bij de Closer to Johannes Vermeer-campagne, krijgen hier twee Webby's voor. 

Dan is er TBWA\X, dat naar huis gaat met een People's Voice Winner voor McDonald's Getaway Island.

Wieden+Kennedy Amsterdam tot slot krijgt een Webby Award voor de Lil Mbappé-campagne.

Update 1 mei 2023: Ook Build in Amsterdam heeft drie Webby's gewonnen. Het bureau stond niet op de lijst die deze website van de Webby-organisatie ontvangen heeft, maar heeft prijzen gewonnen voor Moooi Paper Play, Flying Papers en FOAM Talent.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie