Premium

Real life VR-voorstelling Narcissus & Echo laat kunst van morgen zien

Poptempel Paradiso was één van de eerste locaties waar bezoekers zich konden vergapen aan het ontroerende verhaal van Narcissus & Echo.

Is dit de dagelijkse wereld van Tinder en Zoom vertelt door Narcissus, Echo en jouzelf
Robot Kittens

Poptempel Paradiso was één van de eerste locaties waar bezoekers zich konden vergapen aan het ontroerende verhaal van Narcissus & Echo. De real life vr-dansvoorstelling opent 3-dimensionale werelden die antwoorden kunnen geven in de zoektocht naar de eigen zelf omdat de bezoeker zowel de toeschouwer is als de hoofdpersoon. Het mythische digitale art-verhaal gaat over de man die verliefd werd op zichzelf en de wegkwijnende bergnimf, die enkel de man van haar dromen, zonder woorden, kan ‘napraten’. 

Leegstaande podia en theaters

Het project waar de realiteit van nu samenkomt met het, digitale, verhaal van toen is een initiatief van Peter Leung van House of Makers en Hidde Kross van Veejays.com. Creatief technisch bureau Robot Kittens is verantwoordelijk voor de technische realisatie en creatieve optimalisatie van de show die verschillende leegstaande podia en theaters in Nederland aandoet. 

Vervlechten van kunstvormen
Vervlechten van kunstvormen Robot Kittens

Mythisch vr-paleis

Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een vr-bril die poort opent tot een mythisch vr-paleis met kamers die tonen hoe dans, interactie, vr-kunst, muziek en storytelling anno 2021 kunnen vervlechten. 

Narcissus & Echo - De promovideo

Narcissus & Echo - een VR-dans en storytelling show

Verlies van realiteit

De voorstelling, die slechts een kort half uur in beslag neemt, trekt alles uit de digitale kast om de bezoeker na het ontdekken van de verborgen perspectieven in twijfel achter te laten met vragen als; Hoe komen de hoofdpersonen hier weer uit? Lukt het ze om écht contact te maken met elkaar? Wat gebeurt er als men zichzelf verliest in een ander waarbij liefde onbeantwoord blijft? En wat gebeurt er eigenlijk met de realiteit, als men alleen nog maar bezig is met zichzelf en met het eigen ego en imago? 

Zoom en Tinder-kamers

Die realiteit van nu, in de dagelijkse kamers van Zoom, Tinder en Instagram lijkt wel een dagelijkse afspiegeling van het oeroude verhaal waar de samenleving schijnbaar weinig van heeft opgestoken.

Spiegels
Spiegels Narcissus & Echo - Robot Kittens

Pro bono-cultuur

Tijmen Mulder, co-founder Robot Kittens, zegt dat Veejays.com op zoek was naar een partij die een toevoeging zou zijn op videoproductie van de dansvoorstelling Narcissus en Echo.

‘Het is een passion-project van Veejays.com, waar niemand geld mee zou verdienen en er is funding opgehaald via crowdfunding. Samen hebben we bedacht hoe we met de beschikbare middelen de meest optimale vr-ervaring konden realiseren en produceren. We hebben hiervoor gebruikgemaakt van 360 graden stereoscopische video, motion capture en 3D-animatie.’

Narcissus & Echo is ook nog te ervaren in Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Hoofddorp. 

Dutch Creativity Awards-inschrijvingen

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie