Dit zijn de winnaars van de Buma Awards Music in Media 2020 

Een interview met de band DeWolff, winnaar in categorie: 'Beste Originele Compositie in Reclame' met ‘Live Like You’ voor Skoda.

De winnaars van de Buma Awards Music in Media van dit jaar zijn vandaag bekendgemaakt. De Corona-crisis heeft de jury er dit jaar niet van weerhouden op zoek te gaan naar de meest succesvolle componisten van muziek in media. Deze jury kwam onder meer uit bij Afrojack voor DNB – Girls Invest – 'Run the World’ die hij samen met Beyoncé Knowles, Terius Nash, Adidja Palmer, Wesley Pentz, David Taylor componeerde.

Afrojack won de Buma Award in de categorie Beste Originele Compositie in Reclame, één van de twee categorieën die in samenwerking met Adformatie werd gepresenteerd. De winnaar in de tweede categorie die samen met Adformatie werd gepresenteerd was DeWolff. Deze band won in de categorie 'Beste Originele Compositie in Reclame', met het nummer: ‘Live Like You’, voor automerk Skoda. 'Live Like You' is inmiddels op single verschenen.

DeWolff - Live Like You

De winnaars

Naast deze muzikale winnaars zijn ook de overige winnaars van de Buma Awards Music in Media 2020 vandaag bekendgemaakt. In acht verschillende categorieën zijn de componisten van de beste muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame bekroond. Daarnaast is Daan Hofman winnaar van Buma Music in Motion New Talent Award. 

Ramses Shaffy

Het nummer ‘Zing - Vecht - Huil - Bid - Lach - Werk en Bewonder’ van Ramses Shaffy is, in een uitvoering van Maaike Ouboter, winnaar in de categorie Beste Sync (in Televisie, Film, Online). Dit nummer is gebruikt als promo voor de serie Our Planet van Netflix. Vincent van Warmerdam won de Buma Award Beste Originele Compositie in Film voor zijn muziek bij de thriller ROJO.

Componisten Ward Henselmans, Daan Jansen en Jeroen Kuitenbrouwer voor; 'Close Up - 25 jaar’ wonnen in de categorie Beste Podcast, Radio- en Televisieomgeving. De Beste Originele Compositie in Documentaire, Korte Film, Telefilm en Animatie kwam op naam van Alex Simu voor ‘They Call Me Babu’. De Beste Originele Compositie in Televisieseries is gewonnen door Merlijn Snitker voor ‘De 12 van Schouwendam’. Tenslotte is de award voor Beste Originele Compositie in Trailers gewonnen door Reinder van Zalk voor 'Terreur'.

Adformatie sprak kort met Pablo van der Poel, gitarist en zanger van DeWolff over het winnen van de award en de huidige situatie in de muziekindustrie:

Hoe komt zo’n reclamecompositie eigenlijk tot stand?

Pablo van de Poel van DeWolff: ‘Nou dat gaat via het management. We worden dan benaderd door ons management om een compositie te maken. Dat doen we wel vaker en vaak word je niet uitgekozen. Nu wel. Daarbij was het deze keer ook helemaal anders en eigenlijk best heel erg gaaf. De commercial was namelijk nog niet gemaakt en zou worden ontwikkeld op basis van de muziekcompositie.

Dus we zijn de ‘kelder’ ingedoken, dat is onze studio, en we hebben ‘Live Like You’ geschreven en vervolgens geproduceerd. Om tien uur ‘s ochtends zijn we begonnen en om zeven uur 's avonds was het af. Natuurlijk is het dan een eer om zo’n prijs te winnen. Dat geeft toch erkenning voor de kwaliteit van onze muziek.’

En toen het nummer af was, dacht je toen zelf niet: 'Dit is zo’n vet nummer, eigenlijk wel geschikt voor een commercial van BMW of Porsche?

Van de Poel: 'Haha. Nee, natuurlijk niet. Het blijft een enorme eer dat ons nummer is gebruikt door Skoda. Zijn we echt trots op. Natuurlijk wisten we wel direct dat het een lekker nummer was. Daarom is het nu ook uitgebracht als DeWolff single en te beluisteren op Spotify en YouTube. We zijn dan ook supertrots dat ons nummer de inspiratie was voor deze vette commercial.'

Buiten het winnen van de Buma-award vandaag, hoe gaat het verder met jullie en de muziekindustrie an sich?

Van de Poel: ‘Welke muziekindustrie? Wij redden ons denk ik wel. Maar de hele industrie staat natuurlijk stil. Wij kunnen nog iets nieuws uitbrengen en zo een klein beetje verdienen. Dat geldt natuurlijk niet voor veel anderen die werkzaam zijn in de eventindustrie. Denk maar aan de podiumbouwers en touroperators. Zij zijn van de artiesten en de evenementen afhankelijk. Ik ben dan ook benieuwd hoe het na juni gaat. De meeste mensen in onze branche maken nu gebruik van de tijdelijke Tozo-regeling. En die stopt na juni. Wat gebeurt er dan? Het ziet er niet naar uit dat er na juni concerten of andere evenementen gaan zijn…'

En de mogelijkheid tot online platformen en zoom-concerten?

Daar krijgen we best veel aanvragen voor maar dat kan natuurlijk niet tippen aan een echt concert. De industrie was voor Covid al niet zo sterk maar nu is het wel heel erg slecht gesteld met onze industrie. De, ook veelal gratis gegeven, zoomconcerten helpen daar niet bij maar doen daar volgens mij ook geen afbreuk aan.

Lees ookHoe streamingplatforms de muziekbranche weer leven inblazen.

Iedereen dacht denk ik wel: Over drie maanden spelen we weer, maar daar ziet het er dus nog niet naar uit. De band is ons leven. Echt optreden missen we. Dat was natuurlijk voor de meeste artiesten ook de belangrijkste bron van inkomsten. Ik heb de oplossing voor nu ook niet, maar zo kan het niet verder. Misschien helpt deze award ons en graag ga ik in gesprek voor nieuwe mogelijkheden, kansen en ideeën. 

[Volgende week op Adformatie: ‘De eventbranche vanuit het oogpunt van de artiest. Wat gaan we doen?’]

Alle winnaars van de Buma Awards Music in Media Categories:

Buma Award Beste Podcast, Radio- en Televisievormgeving 

 1. Buma Award Beste Podcast, Radio- en Televisievormgeving 

 • Componisten Ward Henselmans, Daan Jansen en Jeroen Kuitenbrouwer voor Close Up - 25 jaar 

  

 1. Buma Award Beste Originele Compositie in Documentaire, Korte Film, Telefilm en Animatie 

 • Componist Alex Simu voor They Call Me Babu 

 • Regisseur: Sandra Beerends 

 • Productie: Pieter van Huystee Film & TV 

  

 1. Buma Award Beste Sync (in Televisie, Film, Online) 

 • Componist Ramses Shaffy (arrangeur Maaike Ouboter) voor Netflix promo voor serie "Our Planet" - 'Zing - Vecht - Huil - Bid - Lach - Werk en Bewonder' 

 

 1. Buma Award Beste Originele Compositie in Televisieseries 

 • Componist Merlijn Snitker voor De 12 van Schouwendam 

 • Bekijk: De 12 van schouwendam

 • Regisseur: Anne van der Linden en André van Duren 

 • Productie: Endemol Shine  

 

 1. Buma Award Beste Originele Compositie in Trailers 

 • Componist Reinder van Zalk voor Terreur 

 • Publisher: Earforce 

  

 1. Buma Award Beste Originele Compositie in Reclame (ism Adformatie) 

 • Sizzer & DeWolff voor Skoda - Live Like You 

  

 1. Buma Award Beste Sync in Reclame (ism Adformatie) 

 • Componisten Beyoncé Knowles, Terius Nash, Adidja Palmer, Wesley Pentz, David Taylor, Nick van de Wall (Afrojack) voor DNB – Girls Invest – 'Run the World (Girls)' 

 • Sync Agent: Bente de Jong 

 • Publisher: BMG, Warner Chappell, Sony ATV, CTM, Kobalt 

 • Advertising Agency: TRY 

 

 1. Buma Award Beste Originele Compositie in Film 

 • Componist Vincent van Warmerdam voor ROJO 

 • Regisseur: Benjamín Naishtat 

 • Productie: Bord Cadre Films, Descia Produções, Ecce Films 

 

BMIM New Talent Award 

 • Componist Daan Hofman voor Danny and the Wild Bunch 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie