Premium

Drie Nederlanders winnen Young Director Award in Cannes

Emma Branderhorst (Pink Rabbit) heeft voor het tweede jaar op rij goud gewonnen. 

Ismael ten Heuvel (oprichter Pink Rabbit) en Emma Branderhorst hebben iets te vieren

Emma Branderhorst (27, Pink Rabbit), Lisette Donkersloot (30, Caviar) en Lotte van Raalte (33, zelfstandig) zijn donderdagavond in de prijzen gevallen bij de prestigieuze Young Director Award. Dit is een prijs voor jonge reclameregisseurs die -in de ogen van de jury- het verschil maken. 

Lisette Donkersloot won goud voor de tv-serie SiHame, Emma Branderhorst won goud voor de film My Mother and I, Lotte van Raalte won tweemaal zilver voor de film Guerreras. De trailer van de film van Branderhorst -over een roadtrip waar een dochter probeert los te komen van haar moeder- is hieronder te zien. Een overzicht van alle winnaars is hier te bekijken.

Geen eendagsvlieg

Het is het tweede jaar op rij dat Emma Branderhorst goud wint bij de Young Director Award. In een eerste reactie zegt ze: 'Ik ben nu geen eendagsvlieg meer, zo voelt het. Ik denk dat ik me nu, met het twee keer winnen van deze prijs, echt heb gevestigd als serieuze regisseur in de creatieve industrie.'

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie