MassiveMusic maakt anthem Uefa Women’s Champions League

De Uefa Women’s Champions League krijgt een nieuw anthem en een nieuwe merkidentiteit met ingang van komend seizoen.

YouTube video new Uefa Women's Champions League anthem

De Uefa Women’s Champions League krijgt in het komende seizoen andere opzet met een groepsfase en het prijzengeld wordt verviervoudigd. Daarnaast krijgt de competitie een nieuw logo en een nieuwe merkidentiteit, plus een eigen anthem, ontwikkeld door internationaal creatief muziekbureau MassiveMusic.

De voetbalbond Uefa ging een samenwerking aan met MassiveMusic om een representatief en onderscheidend anthem voor de Women’s Champions League te ontwikkelen. Doel was een anthem te creëren dat klassiek en modern is, iconisch en daardoor onvergetelijk, en waarin emotie en kracht samenkomen.

MassiveMusic liet zich inspireren door zowel kroningsliederen voor koninginnen en prinsessen als klassieke muziekstukken. Op basis van deze research ontdekte MassiveMusic dat de beroemdste hymnes zijn gecomponeerd in de periode van de barok en dat ze grote muzikale complexiteiten bevatten op het gebied van arrangement, contrapunten en harmonieën.

Lodewijk Pöttker, executive creative producer bij MassiveMusic: 'Voor de Uefa Women’s Champions League wilden we een gedurfd en vooruitstrevend anthem creëren. Een waardige soundtrack die aansluit bij het aanzien en de hoge kwaliteit van de Champions League.'

In het anthem komen de drie officiële talen van de UEFA voor: Engels, Duits en Frans. 'All unite, Das große Spiel, The time is now, C’est maintenant, They stand, With pride.'
 

Bekijk de making-of hieronder:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie