Premium

Op bezoek bij Catawiki: 'Het kantoor moet vooral een ontmoetingsplek zijn’

Het onlineveilinghuis zetelt in het voormalig V&D-gebouw aan het Amsterdamse Rokin met overal prachtig zicht op de stad.

Rob Bartholly en Bernard D'Heygere

Sinds april 2022 zetelt online veilinghuis Catawiki in het oude onderkomen van het in 2015 ter ziele gegane warenhuis Vroom en Dreesman. Het nieuwe hoofdkantoor – het oude hoofdkantoor zat in Assen -  is gevestigd aan het Rokin/de Kalverstraat en biedt meer dan 4500 vierkante meter kantoorruimte, verdeeld over vier verdiepingen.

Hulk Hogan
Kantoortuin

Rob Bartholly is people growth & experience director, wat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn en de loopbaanontwikkeling van alle, ruim achthonderd, medewerkers van Catawiki. Bartholly:’ We willen de verwachtingen van onze klanten overtreffen en hen een uitstekende service bieden. Dat kun je eigenlijk alleen doen als je medewerkers ook enthousiast zijn over en betrokken zijn bij de organisatie. Dit betekent onder andere dat ons onboarding-traject niet een maand duurt, maar wel honderd dagen. In die dagen krijgen ze een buddy toegewezen die hen begeleidt en waar ze met al hun vragen terecht kunnen. 

Communicatiedirecteur Bernard D’Heygere beaamt dit. ‘Vanwege de aard van de functies is het hybride werken altijd onze manier van werken geweest. Onze experts, en dat zijn er zo’n driehonderd, zitten overal. Zij waarderen de objecten – en dat zijn er inmiddels zo’n 75.000 per week - die op de veiling worden gezet, vanuit huis. Ook de mensen van CX, onze customer experience-afdeling kunnen makkelijk vanuit huis werken. Al onze business is online, dus werken kan prima remote. 

bar
Trap en kunst

Bartholly vult aan: ‘De afspraak is dat mensen met een duidelijke functie op kantoor, twee dagen hier werken en de rest van de dagen vanuit huis. We stimuleren de mensen om de dagen dat ze op kantoor zijn, hier met hun team komen en contact zoeken met andere collega’s. Het kantoor moet vooral een ontmoetingsplek zijn want Individueel focuswerk kun je beter vanuit huis doen.’

D’Heygere: ‘Ik ben veel op kantoor. Dit is een hele fijne plek, middenin het centrum van Amsterdam met overal een fantastisch uitzicht over de stad. Daarnaast vind ik het prettig om zoveel mogelijk collega’s te ontmoeten. Ik werk met mensen met zoveel verschillende achtergronden en culturen. Soms heb ik een lunch met een van onze experts die bijvoorbeeld alles weet van bonsaibomen en daar enthousiast over vertelt, ik ontmoet creatieve marketeers, superintelligente software engineers, mensen van ons customer experience-team met allemaal hun eigen expertise. Het levert altijd interessante verhalen op.’ 

keuken
Tafeltennis

De drie verdiepingen zijn allen voorzien van bijzondere objecten, vergaard via de eigen site - zijn ruimtelijk, hebben hoge industriële plafonds en zijn overal voorzien van zitjes, grote bureaublokken, kubicles, aparte belhokjes en vergaderruimtes.

Het dak van de bovenste verdieping is van glas waardoor er veel licht naar binnen valt. Bartholly: ‘We hebben drie verdiepingen in gebruik. De derde verdieping noemen we de collaborative space, de verdieping waar de ontmoeting echt centraal staat. Hier is een bar waar regelmatig geborreld wordt, een grote professionele keuken, een tafeltennistafel, veel zitjes en er is een groot scherm waar we regelmatig presentaties op afspelen. Op deze etage is ook een call area, een ruimte waar je de mogelijkheid hebt om te bellen zonder dat mensen last van je hebben. 

 

Wand
Terras

D’Heygere: ‘Maandelijks organiseren we hier een town hall, een moment waarop het managementteam openlijk de ontwikkelingen van de organisatie deelt en waar teams kennis en ervaring kunnen delen. De vijfde etage is het meest rustig en ingericht voor individueel concentratiewerk. Hier is ook ons terras met indrukwekkend uitzicht, waar het met mooi weer, zeer prettig toeven is.’

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie