Nieuwe podcast over politieke campagnemuziek door Amp.Amsterdam

Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company lanceert een spin-off van Reclamemuziek, hun populaire podcast.

In Campagnemuziek bespreken insiders, in aanloop naar de landelijke verkiezingen op 22 november. Iedere aflevering waardevolle tips en pikante valkuilen van muziekgebruik in de politiek.
 

 

De Campagnemuziek podcast is er één voor wie geïnteresseerd is in politiek én muziek én politieke muziek. Voor diegenen die willen weten hoe politieke campagnes versterkt of verzwakt kunnen worden door muziekkeuze en wat die keuze vervolgens uitdraagt. Voor muziekliefhebbers die denken: hé, ken ik dit nummer niet ergens van?

Een muzikaal campagneseizoen

In 4 afleveringen bespreekt host Amber Roner met Rens Dietz (campagnemuziek.nl) en advocaat Syb Terpstra (Bureau Brandeis) muzikale keuzes van politieke partijen en anekdotes van vroeger én nu, in Nederland en daarbuiten. ‘Over de grens met Rens’ haalt buitenlandse campagnemuziek aan. Ja, Trump komt aan bod. Eén ding is zeker: dit wordt een verkiezingsstrijd vol muziek, hits, missers en (valse) noten.

Over smaak valt niet te twisten: van megahits tot megamissers

Eén van de (vele) argumenten om deze podcast te luisteren? Pareltjes opduiken. Zo komen de knallers ‘Den Uyl In Den Olie’ en ‘Sky On Fire’ van The Handsome Poets voorbij, maar leer je ook waarom je Coldplay en ‘When The Lady Smiles’ van The Golden Earring beter kunt laten schieten als politicus. Uiteraard komt ook ‘Sweet Caroline’ langs en mag je raden bij welke partij ‘Rumour Has It’ werd gedraaid. Als muziekpurist zou je er zelfs je stemkeuze op aan kunnen passen.

Mag dat wel?

Het is niet alleen maar feest tijdens het luisteren: Advocaat Syb Brandeis geeft iedere podcastaflevering inhoudelijk advies over muziekrechten. Ook hier passeert Trump de revue - in de categorie ‘hoe het niet moet’. Henk & Henk van Het Goede Doel laten weten wat zíj zouden doen als hun hit ‘België’ nog één keer door de politiek gebruikt wordt: ‘Wij hebben het nummer niet gemaakt voor partijen, ook niet voor de VVD of PvdA.’

De aanloop naar de 22e november belooft dynamisch te worden.

Vanaf 14 november komt elke dag een aflevering online. Abonneer of volg nu alvast de Campagnemuziek podcast en mis niets. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en de andere bekende kanalen.

about us

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →