Rotterdamse politie verwijdert tweet met Zwarte Pieten-foto van agenten

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de Parate Eenheid’

De afdeling communicatie van de politie Rotterdam heeft een tweet verwijderd waarin agenten van de Parate Eenheid verkleed waren als Zwarte Pieten Bij de foto stond de tekst: ’Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de Parate Eenheid’.

De Parate Eeenheid  twitterde de foto rond na de landelijke intocht van Sinterklaas in Maasluis, waar de agenten bijstand verleenden. De foto leidde tot een twitterstorm met boze reacties van tegenstanders van Zwarte Piet, die vonden dat de agenten met hun zwarte gezicht schuldig maakten aan racisme.  

De roe

Even later bleek de foto verwijderd door de afdeling Communicatie.  Wim Hoonhout, het hoofd van de afdeling, geeft daarvoor een opmerkelijke verklaring. Niet zozeer het uiterlijk van de Pieten was een probleem, maar de tekst erbij, die kon niet. De roe is al een tijdje uit de gratie bij Sinterklaas.

’En de vraag is natuurlijk tegen wie de roe in dit geval gebruikt zou worden’, aldus de wat cryptische toevoeging van Hoonhout in het AD.

Neutraliteit bewaren

Even later in het stuk blijkt overigens dat het zwarte uiterlijk van de agenten wel degelijk een rol speelde, want Hoonhout benadrukt dat de politie zijn neutraliteit moet bewaken

Hoonhout: ‘En we moeten alle demonstraties faciliteren. Of ze nou voor de eekhoorntjes zijn of tegen Zwarte Piet. Dat onze mensen privé een mening hebben, is logisch. Dat mag. Maar naar buiten toe moeten we onze neutraliteit bewaren. Dat hebben we met de teamleider overlegd. En toen is die foto gewist.’ 

Overigens was het niet het idee van de eenheid zelf als Zwarte Piet  aan de intocht in Maassluis mee te doen. De organisatie kleedde de agenten aan, zodat ze niet zo zouden opvallen.

Tegenreactie

Zoals dat bij de Pietendiscussie gaat waren er ook weer tegenreacties op het verwijderen van de Zwarte-Pietenfoto.

 

 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie