Moeizame onderhandelingen sociaal plan TMG

De onderhandelingen tussen Telegraaf Media Groep (TMG) en vakorganisaties over een nieuw sociaal plan verlopen moeizaam.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

CNV Media, FNV KIEM, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en De Unie stellen dat TMG &;over de ruggen van het personeel&; bezuinigt. Ze vallen over het eindbod van het uitgeefconcern, waarbij iedereen die door een reorganisatie moet vertrekken dezelfde regeling krijgt, zo meldt Villamedia.

Een ontslagen werknemer krijgt momenteel een uitkering op basis van de oude kantonrechtersformule, met een correctiefactor van 0,8. Bij vrijwillig vertrek werd een correctiefactor van 0,9 gehanteerd. TMG wil alleen de correctiefactor van 0,8 gaan toepassen. Dat betekent fors lagere vergoedingen, aldus de bonden. De partijen zijn het oneens met het feit dat TMG het huidige - betere - sociaal plan enkel wil verlengen tot mei volgend jaar, als met het nieuwe voorstel wordt ingestemd.

TMG heeft recent een uitkering betaald aan aandeelhouders, na verkoop van het belang in ProsiebenSat. De bonden vinden dat in de huidige situatie onbegrijpelijk.  

Vrijdag wordt verder onderhandeld.

Bron: .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie