Nachtje weg? Bij CitizenM kan dat helemaal contactloos

Hotelketen komt met contactloze ervaring vanwege coronapandemie.

Geen zin om in de rij te staan voor de incheckbalie? Of kom je liever sowieso niet in contact met veel mensen vanwege corona? 'Tech-savvy' hotelketen CitizenM komt met een app waarmee reizigers volledig contactloos kunnen overnachten. 

In de nieuwe app, gemaakt door het Alkmaarse Triple, kunnen gasten inchecken bij een CitizenM-hotel en vervolgens hun smartphone gebruiken voor alles: eten en drinken bestellen, de beleving van de kamer te controleren (o.a. licht, temperatuur en vitrage) en uiteindelijk ook weer uitchecken. Ook kunnen app-gebruikers hotspots in de stad ontdekken, lokale voordelen ontgrendelen en leren waar de beste groene ruimtes en hardlooproutes zijn. Voor het gemak is er een zoekfilter op ‘loopafstand’ om attracties dichtbij het hotel te markeren. 

De app is ontwikkeld door het Alkmaarse bedrijf Triple. Sinds 2018 ondersteunt Triple de hotelketen op het gebied van concepting, design en development. Volgens Ben van der Burg, Commercieel Directeur bij Triple, is citizenM de 'disruptor' van de hospitality-industrie. 'Ze hebben een stevig fundament wat zich uit in digitale volwassenheid. Dit betekende voor ons dat we meteen aan de slag konden gaan met de leuke en uitdagende dingen. Het creëren van een contactloze hotelervaring is hier slechts een voorbeeld van.'

Casper Overbeek, Directeur Customer Experience & Digital bij CitizenM: 'CitizenM belooft smart luxury. Dit betekent ultiem gemak, een unieke en authentieke gastvrijheid en in alles oog voor design en comfort. Door corona is er nu ook vraag naar een contactloos verblijf. Reizigers zijn tegenwoordig gericht op gezondheid en veiligheid. Met de app en de contactloze ervaring weten gasten nu nog zekerder dat hun welzijn tijdens het verblijf verzekerd is.'

Technische innovaties

De eerste CitizenM opende elf jaar geleden bij Schiphol. Inmiddels telt de keten vijftien vestigingen in acht landen. Er wordt al gewerkt aan nog eens 25 hotels in Noord-Amerika, Europa en Azië. CitizenM wil zichzelf onderscheiden door betaalbare luxe en technische innovaties. Zo worden alle toepassingen in kamers bediend met een tablet.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie