Onderzoek: 'helft Netflix-kijkers vindt vijf minuten reclame per uur te veel'

Het relatief nieuwe Netflix-abonnement dat advertenties toont, valt niet bij alle abonnees in de smaak.

In de VS kost het abonnement met reclame 6,99 dollar per maand
Afbeelding: Shutterstock

Bijna de helft van de Amerikaanse abonnees op het goedkopere Netflix-abonnement dat reclames toont, vindt de vijf minuten reclame per kijkuur te veel. Dat stelt onderzoeksfirma Aluma op basis van eigen onderzoek. Met name abonnees die eerst een duurder, reclamevrij abonnement hadden, moeten vaker wennen. Het reclame-ondersteunde abonnement had in februari ruim zeshonderdduizend actieve abonnees.

Netflix-abonnees niet enhousiast

Van de Netflix-abonnees die eerst advertentievrij keken, zegt 32 procent bij Netflix with Ads het gevoel te hebben te veel reclame te zien, waar 28 procent het zelfs veel te veel noemt. De resterende veertig procent noemt de vijf minuten reclame per kijkuur prima. Het Netflix with Ads-abonnement is een paar dollar/euro per maand goedkoper dan het goedkoopste reclamevrije abonnement. 

Met het goedkopere reclame-ondersteunde abonnement trekt Netflix ook nieuwe abonnees. Mogelijk vonden zij een reclamevrij abonnement te duur en stappen ze nu in, in ruil voor wat reclame. Maar ook de nieuwe kijkers zijn lang niet allemaal enthousiast over de paar minuten reclame per kijkuur. 55 Procent vindt de hoeveelheid reclame oké, waar 33 procent van mening is dat er te veel advertenties voorbij komen. Twaalf procent vindt dat er veel te veel reclames te zien zijn. 

Aluma baseert zijn onderzoek op bijna tweeduizend volwassenen Amerikaanse respondenten. Goed om te weten is dat Netflix with Ads ook beschikbaar is in een aantal Europese landen (niet in Nederland). 

Korte advertentietijd

Dat bijna de helft van de Amerikaanse Netflix with Ads-abonnees de vijf minuten reclames per kijkuur te veel noemt, is opmerkelijk te noemen. Lineaire tv-zenders in de Verenigde Staten zenden namelijk veel meer reclames uit. Volgens Mediapost gemiddeld dertien tot zeventien minuten per uur. Onbekend is wat Amerikaanse kijkers van deze advertentieduur vinden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie