Schnitzelgate: 'Wat er op staat moet er ook in zitten?!'

De VVD en de Duitse minister van landbouw Christian Schmidt willen een verbod op vegetarische schnitzels en worsten.

Producenten mogen vegetarische producten geen vleesnamen zoals worst of schnitzel geven. De  is bang dat dergelijke namen misleidend zijn voor consumenten. &;De keuze voor producten is natuurlijk gewoon aan jezelf, maar het is wel belangrijk dat je dan ook daadwerkelijk weet wat je eet&;, stellen Lodders en Ziengs van de Vleespartij voor Vrijheid en Democratie. is een feit. 

Bij monde van Jaco Geurts stelde overigens het CDA vier jaar geleden al de mogelijke verwarring van naamgeving van vegetarisch gehakt, spekjes en kipstukjes aan de kaak. De Vegetarische Slager had daar toen al : gehackt met ck.  

Als iets ‘vegetarische schnitzel’ heet, dan snapt een consument echt wel dat hij geen schnitzel van vlees heet. En wat te denken van andere ‘misleidende’ namen van etenswaar zoals leverkaas, slavink, hamburger, kogelbiefstuk, hotdog, varkenshaas, berenhap, boterham, kokosbrood, hagelslag, pindakaas, kikkererwten, apenkoppen, gesuikerde spekjes, spekkoek, koetjesreep, katjesdrop, dropmunten, suikerspin, vlinderpasta, vleestomaat, bloedsinaasappel, bloemkool, boerenkool, babyolie, huzarensalade, studentenhaver, kidneybonen, ijsbergsla, jodenkoeken, zigeunerschnitzels, koninginnensoep, … 

De consument is toch niet gek?

Ik dank de VVD namens De Naamafdeling hartelijk voor het zakelijke meedenken, want een succesvol verbod zal veel new business opleveren. Maar kunnen we het nu weer over echte problemen hebben? 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie