'Musk rekent op honderden miljoenen nieuwe Twitter-gebruikers'

De aanstaande eigenaar van Twitter heeft plannen om het aantal gebruikers, aantal abonnementen en de omzet flink te verhogen.

Corevette

Elon Musk - bezig om voor 41 miljard euro Twitter te kopen - heeft grote plannen om het aantal gebruikers en de omzet van het socialmediaplatform te verhogen. Dat schrijft The New York Times op basis van Musks pitch aan investeerders. 

Een serie veranderingen moet er volgens Musk toe leiden dat Twitter groeit van 217 miljoen gebruikers in 2021 naar 600 miljoen in 2025. In 2028 moet de dienst 931 miljoen gebruikers hebben.

Advertentie
advertisement

Werken aan een veel hogere omzet

Vorig jaar noteerde Twitter een omzet van vijf miljard dollar. Musk zou dat bedrag flink willen verhogen, naar 26,4 miljard dollar in 2028. Zeker twaalf miljard dollar hiervan zal Twitter uit advertenties gaan halen. En dat betekent dus dat Musk plannen heeft om Twitter veel meer geld te laten verdienen aan advertenties. 

Het socialmediaplatform moet - om het beoogde omzetdoel in 2028 te halen - ook meer geld gaan verdienen aan zijn gebruikers. De aanstaande Twitter-eigenaar wil een nieuwe abonnementsdienst genaamd 'X' introduceren die volgend jaar al negen miljoen abonnees moet hebben. In 2028 zijn dat er 108 miljoen, aldus de presentatie. Details over 'X' zijn er nog niet. Een optie is dat 'X' staat voor Musks idee om bedrijven en overheidsinstellingen te laten betalen voor hun Twitter-accounts

Lees ook: de invloed van Elon Musk zijn tweets uitgelegd in 8 tweets

Meer verdienen aan gebruikers

Een ander plan van Musk is om meer geld te gaan verdienen aan reguliere gebruikers. Twitter blijft voor deze groep altijd gratis, maar biedt wel betaalde opties als Super Follows en een abonnement genaamd Twitter Blue met meer functies. Als het aan Musk ligt, groeit het aantal Twitter Blue-abonnees explosief naar 69 miljoen in 2025 en naar 159 miljoen in 2028. 

In 2028 moeten de inkomsten uit 'X' en Twitter Blue samen goed zijn voor tien miljard dollar, schrijft The New York Times op basis van Musks pitch. 

Duizenden extra werknemers aannemen

In die pitch valt nog iets op. Musk geeft aan dat hij 3600 extra Twitter-werknemers wil aannemen, om in 2025 op ruim elfduizend medewerkers uit te komen. De duizenden extra personeelsleden lijken nodig om Musks commerciële ideeën uit te werken.

Data licenseren lijkt lastig

Musk meldt in de pitch ook dat Twitter een onbekend bedrag kan verdienen aan het licenseren van tweets. Dat, samen met 'andere inkomsten' leverde het bedrijf vorig jaar 572 miljoen dollar op. Onbekend is daarom hoeveel Twitter daadwerkelijk verdient aan het licenseren van tweets en of Musk er nieuwe plannen voor heeft. Inkomsten halen uit het licenseren van tweets is lastig omdat in de gebruikersvoorwaarden staat dat Twitter-gebruikers het copyright hebben op hun tweets. Als Musk dat wil veranderen, moet hij de gebruikersvoorwaarden aanpassen. 

Advertentie