Musk: Twitter gaat mogelijk geld kosten voor merken

De aanstaande eigenaar van Twitter denkt na over de mogelijkheid om merken en overheidsinstellingen te laten betalen voor Twitter.

Merken en overheidspartijen moeten mogelijk gaan betalen om Twitter te gebruiken. Die hint geeft Elon Musk, de miljardair die Twitter wil kopen, in een tweet. 'Twitter altijd gratis zal zijn voor normale gebruikers, maar wellicht een klein beetje geld gaat kosten voor commerciële en overheidspartijen', schrijft hij.

Advertentie

Musk wil Twitters omzet verhogen

Musk bereikte vorige week een akkoord met Twitter om het socialmediaplatform te kopen voor omgerekend 41 miljard euro. Als Musk het geld bij elkaar weet te krijgen - daar voert hij op dit moment gesprekken over met banken - en overheidstoezichthouders akkoord gaan, wordt hij later dit jaar de nieuwe eigenaar van Twitter. Het bedrijf gaat dan ook van de beurs. 

Musk heeft al aangegeven dat hij Twitter wil veranderen om de vrijheid van meningsuiting te vergroten. Daarnaast wil hij de omzet van het socialmediaplatform verhogen. Hoe is nog niet precies duidelijk, maar de miljardair deelt steeds meer ideeën. Merken mogelijk laten betalen voor Twitter is er één van. Musk wil ook meer geld gaan verdienen aan virale tweets, werd vorige week duidelijk.

Adformatie publiceerde destijds een premium-stuk over het optimisme en de bezorgdheid rondom de Twitter-overname.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie