Allochtonenkrant wordt Multined

Het woord ‘allochtoon’ is uit, concluderen de makers van de Allochtonenkrant en daarom veranderen zij de naam van dat weekblad. Dat bracht uitgeverij Casas Media maandag naar buiten. Vanaf september gaat het multiculturele blad verder onder de naam ‘Multined’. De oplage van 10.000 exemplaren blijft gelijk.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Van Multined is al een proefnummer verschenen. Bij het Bedrijfsfonds voor de Pers is eeneenmalige uitkering aangevraagd om het blad optimaal in de markt te zetten.Een woordvoerder van het fonds kon maandag nog niet aangeven of aan dievraag gehoor wordt gegeven.

Het eerste nummer van de Allochtonenkrant verscheen in 1992 en deredacteuren noemen het daarmee ‘de oudste multiculturele krant vanNederland’. Sindsdien is er veel veranderd. ‘De tijd van wij en zij isvoorbij. Hoewel sceptici ons anders willen doen geloven, en sommigen hetideaal van de monocultuur prediken, is de realiteit een andere. Nederland isniet meer op weg een multiculturele samenleving te worden, het is het al’,geeft een woordvoerder aan.

Volgens de zegsman is allochtonenproblematiek passé. ‘Troetelallochtonenbehoren tot het verleden. Na jaren van positieve discriminatie kunnen weelkaar aankijken als volwassenen. De Allochtonenkrant was een product van deachterstandsproblematiek: de allochtoon als slachtoffer.’

Multined moet dan ook anders worden. In een persbericht stelt Casas Media dat heteen blad wordt voor de zelfbewuste generatie van nu en niet alleen voor deetnische Nederlander. ‘Multined beschrijft Nederland in al zijn multiculturele schoonheid en/oflelijkheid. Het blad opent deuren die voor andere media gesloten blijven enkijkt verder dan het “witte netvlies”?. We gaan onderzoeken wie die“kutmarokkaan”? eigenlijk is.’

Bron: ANP

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie