Dept creëert een unieke 3D digitale studiemarkt voor Avans Hogeschool

Ontdek de studiemarkt van Avans! Dept creëerde een online experience voor aankomende studenten met alle informatie over hun studietoekomst.

Afgelopen jaar nam het onderwijs een digitale vorm aan. Avans Hogeschool pakte deze uitdaging met beide handen aan, schakelde snel en en besloot dat het van de fysieke en interactieve open dag een virtuele ervaring wilde maken, zonder daarbij de kwaliteit aan te tasten. 

Het resultaat? Een unieke 3D online experience voor aankomende studenten, in de vorm van een digitale campus. Dept ontwikkelde een online open dag die je meeneemt in een fictieve wereld en wie wil dan niet zoals vanouds tussen de schoolgebouwen lopen? 

Vanuit huis konden de aankomende studenten zich oriënteren op de opleidingen waar zij interesse in hadden. Met een paar keer klikken was er de mogelijkheid om via MS Teams presentaties bij te wonen in het virtuele presentatiegebouw, docenten te ondervragen op de studiemarkt of te praten met alumni in het online café. Studenten kregen tijdens het virtuele campusbezoek veel informatie over hun studietoekomst en kregen daarnaast een kijkje in de hogeschool door de campus video's. Zo kregen toekomstige studenten alvast een eerste indruk over het student zijn. 

Sinds dit jaar ligt de focus van Dept bij virtuele events. In september trapten ze af met de digitale versie van het jaarlijkse festival, de Dept Weekender. Het leven is tekort om saaie evenementen te organiseren, dus lees hier meer over hoe deze virtuele 3D ervaringen tot stand komen. 

Plaats als eerste een reactie