Dept x GANNI: een digitale showroom bouwen in zes weken

Ontdek hoe Dept tijdens de lockdown het Scandinavische merk GANNI hielp met de bouw van een unieke retro microsite voor zijn B2B-klanten.

Vier keer per jaar reisde het Scandinavische cultmerk GANNI naar Parijs, Londen en New York voor sales afspraken. De nieuwe Pre Spring 21-collectie zou in mei 2020 worden verkocht. COVID-19 verstoorde echter de plannen van het GANNI waardoor ze razendsnel een nieuwe manier moesten bedenken om in contact te blijven met B2B inkopers en de nieuwe collectie te presenteren. Samen met MOON agency vroeg GANNI hulp aan Dept voor het creëren van een unieke en pakkende digitale showroomervaring. Het resultaat? Een retro microsite die een Windows 98-desktop nabootst met een gepersonaliseerde afspeellijst, een interactieve catalogus die zowel video- als stilstaande elementen combineert, campagnebeelden, privé mappen en aankleedpoppen. Opgezet in slechts zes weken.

De interactie tussen GANNI en de inkopers veranderen
Van gestreepte truien tot T-shirts met bananen- en kersenprint; het Scandinavische streetstyle-merk GIANNI heeft indruk gemaakt in de mode-industrie en is uitgegroeid tot een designerlabel dat gedragen wordt door elke relevante Instagrammer. In een wereld waarin de mensen thuisblijven, moest het merk opnieuw uitvinden hoe het verbonden kon blijven met zijn B2B-kopers en een digitale aanpak omarmen. Dankzij onze eerdere samenwerking waarbij ons team van experts de website van het merk in zes weken opnieuw ontwierp, vroeg GANNI ons opnieuw om te helpen. Samen met Moon ontwikkelden we een interactieve catalogus en een digitale showroom voor de groothandel inkopers.

Retro microsite

De computer van GANNI'S creative director transformeren naar een showroom
Hoewel het doel was om de nieuwste collectie van het merk aan hun B2B-kopers te presenteren, wilden we nog een stap verder gaan en een indrukwekkende ervaring creëren. Een ervaring met speelse elementen die de brandpersonality van GANNI laat zien en de gebruiker aan het lachen maakt. Samen met GANNI en MOON kwamen we op het idee om Ditte’s (GANNI’s Creative Director) desktop om te vormen tot een immersieve digitale showroomervaring.

De kern van deze showroomervaring was de interactieve catalogus waarmee kopers een 360-gradenoverzicht van elke stijl konden bekijken. Via pop-ups werden foto’s en video’s getoond die in- en uitzoomden om de pasvorm en de textuur van het geselecteerde kledingstuk te demonstreren. Om het navigatieproces eenvoudig en intuïtief te houden konden bezoekers de pijlen op hun toetsenbord gebruiken om door de verschillende productaanbiedingen te bladeren. Met escape konden ze alle vensters sluiten. Hierdoor konden bezoekers eenvoudig en op een verrassende manier door de verschillende producten van het merk navigeren.

De showroom nog een stap verder brengen
In de catalogusmap vonden bezoekers de nieuwste stijlen, stylingsuggesties en behind-the-scenes beelden van de fotoshoot. De desktop van Ditte bevatte ook een virtuele paskamerfunctie die gebruikers ertoe aanzette een foto van zichzelf te maken en verkleedpartijen te spelen met kenmerkende stijlen uit de collectie. Gebruikers konden hun creaties opslaan en downloaden. Hierdoor werd klanten de mogelijkheid geboden om ieder item vanuit het comfort van hun eigen huis naar wens te bekijken en stylen.

Design

De stemming bepalen
Ten slotte voegden we een paar kleine maar leuke digitale tweaks toe om de stemming te bepalen voor klanten over de hele wereld. Van een muziekspeler die rustige en upbeat muziek afspeelde tot een map die de hampsterdance GIF en het lied opende als een knipoog naar de ‘90s. Ook vonden bezoekers een privé-map met een persoonlijke brief van Ditte waarin de collectie van dit jaar werd voorgesteld met afbeeldingen die de totstandkoming van de collectie lieten zien. Deze elementen zijn door het team toegevoegd zodat het bezoek aan de site als een echte beleving werd ervaren, in plaats van alleen een zakelijke handeling.

Een microsite maken met Netlify en Contentful
Ons team van experts had zes weken de tijd om een ​​digitale showroom voor GANNI te bouwen en te coderen. Gezien dit krappe tijdsbestek kozen we ervoor om het eenvoudig aanpasbare Netlify CMS te gebruiken dat een snelle en flexibele ontwikkeling mogelijk maakte via een gebruiksvriendelijke interface. Hierdoor rolden we het project snel uit en konden GANNI-medewerkers er direct mee aan de slag. Daarnaast gebruikten we Contentful voor hosting van de media. Dit stelde ons in staat om in korte tijd een ​​kleinschalige en zelfstandige applicatie te ontwikkelen met een goede basis.

Bouwen aan de toekomst van groothandel 
In zes weken tijd bouwden we samen met GANNI en MOON een digitale showroom die 600 kopers in staat stelde een persoonlijkere kant van het modemerk te ontdekken, de nieuwste collectie te bekijken en items te bewaren die ze wilden kopen.

Nicolaj Reffstrup, oprichter van GANNI:

“Toen COVID-19 toesloeg realiseerden we ons dat we onze benadering van B2B-verkoop radicaal moesten herzien. We moesten ervoor zorgen dat het project 100% on-brand, digitaal geconcentreerd en volledig immersief was met toegevoegde waarde voor onze partners. We wilden de digitale ervaring combineren met speelse en fysieke elementen, zoals een handgemaakt wijnglas of een notitieboek met stofstalen waardoor de beleving ook tastbaar werd. Het resultaat was een volledig op maat gemaakt digitaal platform met een interessant merkverhaal en content die uit meerdere lagen bestond. We waren in staat om een ​​hoog serviceniveau te bieden aan onze groothandel partners en met Ditte’s desktop iets te creëren dat super persoonlijk aanvoelde.”

We zijn echter nog maar net begonnen. We werken momenteel aan het verbeteren van het oorspronkelijke concept door e-commerce functionaliteit toe te voegen en nieuwe speelse elementen in te bouwen. GANNI maakt zijn merk toekomstbestendig door al zijn klanten op een digitale manier te bedienen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →