Digital Design Case: Het Nederlandse alternatief voor Adobe Creative Suite

Wereldwijd populaire ontwerp-app Sketch is geboren uit frustratie.

De vector-gebaseerde tool Sketch voor het designen van websites en gebruikersinterfaces voor desktop en mobiele apparaten groeide de afgelopen tijd enorm in populariteit. Sketch wordt zelfs gezien als een serieus alternatief voor de Creative Suite tools van Adobe. In 2012 ontvingen de makers de Apple Design Award en in 2015 de App of the Year Award.


Wat niet iedereen weet en waar we best een beetje trots op mogen zijn, is dat de ontwerp-app Sketch is bedacht en gemaakt in Nederland. Pieter Omvlee, oprichter van Sketch: 'Het idee is geboren uit frustratie: geen van de bestaande programma's bood echt een oplossing voor de problemen waar digital designers mee worstelen. Uiteindelijk zijn we het toen zelf gaan ontwikkelen.'

Bekijk de app op: www.sketchapp.com

Credits
Design en development: Sketch

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.


Tip: submit your work to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie.
 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie