Kledingmerken op zwarte lijst

De Consumentenbond heeft een zwarte lijst opgesteld van zogenoemde zwijgzame bedrijven. Daaronder bevinden zich vooral kledingbedrijven.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het gaat om bedrijven die vragen over kinderarbeid, milieuvervuiling en leefomstandigheden van dieren uit de weg gaan. De Consumentenbond is woensdag begonnen met de campagne die ervoor moet zorgen dat de consument mondiger wordt. De bond roept consumenten op te beginnen met de supermarkten te bestoken met vragen over de herkomst van het vlees dat zij verkopen en over de leefomstandigheden van de dieren.

Op de zwarte lijst staat supermarktketen Dirk van den Broek vermeld, samen met negen andere bedrijven. Vooral de kledingindustrie bleek weinig genegen vragen van de Consumentenbond over haar productiewijzen te beantwoorden. Acht van de tien bedrijven op de lijst zijn kledingzaken: Hugo Boss, Miss Etam, Inwear, Steps, Vroom & Dreesmann, M&S Mode, Mexx en Hennes & Mauritz. Van de fabrikanten van mobiele telefoons staat Motorola op de zwarte lijst.

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie