Nederlanders hebben liever Elfstedentocht dan OS

Nederlanders houden meer van de Elfstedentocht dan van de Olympisch Spelen. Het is de bekendste en meest gewaardeerde naam binnen de sport.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op de ranglijst van sterkste sportmerken staan ook voetbaldoelman Edwin van der Sar en schaatser Sven Kramer hoog genoteerd. Dit blijkt uit merkenonderzoek in de sportsector onder 2.000 respondenten door Hendrik Beerda Brand Consultancy.
De Friese schaatstocht die sinds 1909 nog maar 15 keer werd verreden laat niet alleen de Olympische Spelen, maar ook het WK Voetbal en het WK Schaatsen achter zich. ‘De Elfstedentocht heeft een sympathiek imago en is ook commercieel van veel waarde. Zo heeft de Elfstedentocht een sterkere merkpositie dan Unox, de grote sponsor van schaatstochten’, stelt merkadviseur Hendrik Beerda.
Voor het onderzoek zijn de 2.000 respondenten in twee fases ondervraagd. Eerst is de spontane bekendheid van alle merken in de sportsector onderzocht. Daarna is voor de honderd bekendste merken in detail navraag gedaan naar de merkkracht, merkpersoonlijkheid en merkprestatie. Met het onderzoek zijn de kracht en reputatie van de bonden, koepelorganisaties, clubs, ploegen, mensen, evenementen, competities en stadions van de Nederlandse sportsector gemeten.
Doelman Van der Sar is het sterkste personal brand van de Nederlandse sportsector. De recente mediaaandacht over zijn privé-situatie speelt waarschijnlijk ook mee bij het gevoel van binding dat
Nederlanders met hem hebben. De sterke merkpositie van Sven Kramer komt niet alleen door zijn sportsucces, maar zeker ook door de vele commercials waarin hij optreedt. Bij een nadere analyse van de onderzoeksgegevens blijkt dat doelman Van der Sar onder mannen vooral sterk scoort en Sven Kramer onder vrouwen.
Ajax is de sterkste sportclub en heeft een iets betere reputatie dan PSV enFeyenoord volgens de gemiddelde Nederlander. Maar als het om sportstadions gaat dan krijgt De Kuip van Feyenoord de voorkeur boven de Amsterdam ArenA van Ajax.

Top-10 van sterkste merken in de Nederlandse sportsector
1. Elfstedentocht
2. Edwin van der Sar
3. Olympische Spelen
4. Sven Kramer
5. WK Voetbal
6. WK Schaatsen
7. Marianne Timmer
8. EK Voetbal
9. EK Schaatsen
10. Tour de France

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie