Zo ziet de samenwerking tussen TMG en Talpa eruit

De twee mediapartijen maken meer bekend over de strategische samenwerking op gebied van radio, tv en OTT.

TMG en Talpa maakten in januari bekend. Vandaag komen ze met de details.

- TMG en Talpa brengen hun radioactiviteiten (Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10), plus Talpa’s meederheidsbelang in One Media Sales, onder in een gezamenlijk radiobedrijf.

- De radiospotverkoop van Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales.

- TMG heeft de mogelijkheid (optie) om een 15% belang in Talpa Broadcasting - en daarmee een indirect belang in SBS - over te nemen.  

- De eerder aangekondigde eenmalige cash-investering van TMG van 27 miljoen euro is - als uitkomst van de onderhandelingen voor de totale overeenkomst - komen te vervallen.

- Talpa en TMG verwachten het geheel voor eind augustus te kunnen afronden; de transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG.

Geen 27 miljoen
Geert-Jan van der Snoek
, ceo TMG, zegt dat &;van de onderhandelingen: alle in januari geformuleerde uitgangspunten zijn gerealiseerd zonder de eerder aangekondigde eenmalige cashinvestering van 27 miljoen&;. Mogelijk is dit geschrapt onder druk van de markt en de aandeelhouders, omdat er veel onduidelijkheid over was.

Nieuw radiobedrijf
In het nieuwe radiobedrijf zijn Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10 ondergebracht. Vanuit één portfolio moeten de profielen van deze zenders verder worden aangescherpt. Het radiobedrijf wordt de meerderheidsaandeelhouder van One Media Sales dat al de spotverkoop doet van Radio 538, 100% NL, Sublime FM, SLAM!, Radio 10 en de digitale radiostations van The Media Exchange. De stations Sky Radio en Radio Veronica komen daar per 1 januari 2017 bij. Mediabureaus of daarmee het aandeel op de radiomarkt niet te groot wordt.

Sky Radio en Veronica verhuizen bij goedkeuring naar Hilversum.

OTT/SBS
Eind juni kwam TMG met de Telegraaf TV App op Apple TV. In oktober wordt meer duidelijk over de volledige programmering. In januari 2017 verwacht TMG de eerste volledig operationele OTT kanalen (Sport & Nieuws) aan te kunnen bieden aan haar klanten. Talpa zal voor TMG het OTT platform ontwikkelen en bouwen.

TMG heeft de mogelijkheid (optie) om een 15 procent belang in Talpa Broadcasting over te nemen indien Talpa Broadcasting haar belang in SBS uitbreidt naar een meerderheid. Daarmee kan TMG een indirect belang verkrijgen in SBS dat vier TV-zenders exploiteert: SBS6, SBS9, NET5 en Veronica.

Aandelenverhouding
Op basis van de uitkomsten van de afgeronde due diligence houdt Talpa Holding een belang van 77,15 procent en TMG een belang van 22,85 procent in het nieuwe radiobedrijf. Onder commerciële voorwaarden kan het belang van TMG nog worden vergroot naar maximaal 25 procent. 

Advertentie
advertisement
Advertentie