Accenture neemt innovatiebedrijf Happen over

De acquisitie breidt de analytics-, design- en engineeringsmogelijkheden van Accenture.

Accenture heeft Happen overgenomen, een particulier innovatiebedrijf dat zijn eigen methodes, frameworks en digitale tools inzet om organisaties te helpen met nieuwe ideeën, producten en diensten. Details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Happen heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft daarnaast kantoren in Amsterdam en New Jersey. Sinds zijn oprichting in 2007 werkt het voornamelijk voor bedrijven in de sectoren consumentengoederen, voedsel en dranken, retail en medische technologie.

Happen heeft innovatiemethodes en -tools ontwikkeld die bedrijven helpen groeien en transformeren. Ook ontwikkelde het bedrijf een bekroonde technologie die consumentenemoties op grote schaal kan volgen en meten.

De medewerkers van Happen zullen zich bij Accenture’s Products Industry X.0-tak voegen. Eric Schaeffer, die leiding geeft aan deze tak  en de Supply Chain & Operations-consultingpraktijk: 'De acquisitie breidt de analytics-, design- en engineeringsmogelijkheden uit die wij gebruiken.'

Happen is de meest recente acquisitie in een serie overnames die Accenture heeft gedaan om zijn Industry X.0-productinnovatiemogelijkheden uit te breiden. In september 2019 nam het het Spaanse  Pragsis Bidoop over. Andere recente overnames zijn die van hardware-engineering-bedrijf Mindtribe, strategisch-designbureau designaffairs en productdesign- en innovatiebedrijf Altitude.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie