Achtung! bouwt zijn kantoor na in VR en geeft er een borrel

Bureau organiseert een vrijmibo voor alle 70 medewerkers, ieder heeft een eigen avatar.

Achtung! Virtual office

Achtung! heeft zijn kantoor nagebouwd in virtual realitiy. Afgelopen vrijdagmiddag is er de eerste gezamenlijk borrel gehouden voor alle 70 medewerkers. Iedereen presenteerde zichzelf met een eigen avatar.

Hoewel de een het thuiswerken wat beter bevalt dan de ander, bleek dat de medewerkers van Achtung! het contact met hun collega’s missen. Om hier hier iets aan te doen en de teamspirit hoog te houden, besloot het bureau zijn kantoor na te bouwen en er een vrijmibo in te organiseren.

Creative director Jasper Janssen: ‘Ook in deze rare tijd vinden we het superbelangrijk om in contact te blijven met elkaar. En dan niet alleen om de status van projecten te bespreken, maar juist ook om plezier te hebben, bij te praten, geïnspireerd te raken en samen de week af te sluiten.’

Achtung! - Office in VR

Mozilla hubs

Het virtuele kantoor is gebouwd met Mozilla-hubs, een open-sourceplatform waarop je video kan delen, kan tekenen en kan praten met elkaar in 3D, vertelt Luke Vink, creative technologist. 'Maar het belangrijkste is dat het gewoon vanuit de browser toegankelijk is. In één week hebben we het model ontworpen.' 

Volgens het bedrijf is het virtueel ontmoeten een verbetering ten opzichte van de contact via enkel de webcam. 

Volg ons liveblog en lees wat de impact van de coronacrisis is op jouw vakgebied.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Peter
Second Life is alive!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Lidewey Strating
Erg leuk!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie