AI-afbeeldingen van verwoest Verenigd Koninkrijk moeten aandacht op Turkije en Syrië houden

Het betreffende bureau hoopt met het 'zo komt het wel heel dichtbij'-gevoel tot meer donaties voor Turkije en Syrië te komen.

Een afbeelding die door AI gegenereerd is
Afbeelding: Hijinx

De verwoestende aardbeving die de levens van miljoenen mensen in Turkije en Syrië veranderd heeft, verliest langzaam aan media- en publieksaandacht. De Verenigde Naties en samenwerkende hulporganisaties zamelen nog steeds hulpgoederen en geld in en hebben hier de aandacht van het publiek voor nodig.

Het onafhankelijke creatieve bureau Hijinx, gevestigd in London, wil die aandacht vangen door de aardbevingen te projecteren op het Verenigd Koninkrijk. 

Kunstmatige intelligentie toont zijn kunsten

Voor die projectie heeft Hijinx zich gewend tot kunstmatige intelligentie die op basis van tekstuele input zelf beelden genereert. Beelden die niet echt zijn, maar er wel schrikbarend echt uitzien. De betreffende afbeeldingen tonen Britse bezienswaardigheden na een aardbeving op schaal van 7.8 op de schaal van Richter. Zo'n krachtige aardbeving trof ook Turkije en Syrië. 

Op de afbeeldingen zijn onder andere een verwoeste St Paul Cathedral, The Birmingham Bull Ring en Manchester John Rylands Library  te zien.

Hijinx aardbevingen engeland
Beelden gegenereerd door kunstmatige intelligentie Afbeelding: Hijinx

Dichtbij huis

Tamryn Kerr, oprichter en chief creative officer van Hijinx, zegt tegen The Drum dat zijn team zich afvroeg hoe snel hulp en donaties zouden binnenstromen als een zware aardbeving het Verenigd Koninkrijk zou treffen. 'We stopten het aardbevingsscenario in een AI-beeldgenerator en de resultaten waren echt ongelooflijk. Het is de realiteit van het Turkse en het Syrische volk, maar getoond op een manier die dichter bij huis komt. De emotie die gepaard gaat met het zien van vernietigde plaatsen die je kent en liefhebt, is krachtig en gedenkwaardig.'

Met de campagne wil Hijinx meer aandacht creëren en donaties inzamelen voor de ramp in Turkije en Syrië.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie