Amazon Prime Video krijgt op 29 januari reclames, maar nog niet in Nederland

Nederland staat nog niet op het lijstje van landen waar Prime Video reclames gaat vertonen.

Afbeelding: Shutterstock

De videostreamingsdienst Amazon Prime Video toont vanaf 29 januari reclames tijdens het bekijken van films, series en tv-shows. De dienst is nu nog reclamevrij. Wie zonder advertenties wil blijven kijken, dient te upgraden naar een nieuw abonnement dat drie dollar per maand duurder wordt dan het reclame-ondersteunde abonnement.

Beperkte reclame

Amazon kondigde in september al aan dat Prime Video begin 2024 reclames gaat tonen, maar meldde toen nog geen ingangsdatum. Dat wordt dus 29 januari. De meerprijs van drie dollar per maand om reclamevrij te blijven kijken, was ook al duidelijk. Amazon introduceert een reclamestrategie naar eigen zeggen om op de lange termijn te kunnen blijven investeren in videocontent. 

De techreus 'heeft de ambitie' om Prime Video van minder reclames te voorzien dan lineaire televisiezenders en andere streaming-tv-bedrijven. Een concrete toezegging doet het bedrijf niet. Concurrerende streamingsdiensten als Netflix en Disney+ geven bij hun advertentie-ondersteunde abonnementen aan hoeveel minuten reclame per uur de kijker ziet. 

Honderden miljoenen gebruikers

Honderden miljoenen mensen over de hele wereld hebben toegang tot Prime Video, met name omdat de streamingsdienst inbegrepen is bij een Amazon Prime-abonnement. Dat abonnement is vooral in trek vanwege de gratis, snellere verzending van Amazon-bestellingen. Het is in sommige landen ook mogelijk om een los abonnement op Prime Video te nemen. De prijs voor Amazon Prime verschilt per land. In de Verenigde Staten kost het abonnement nu vijftien dollar per maand, of negen dollar per maand voor alleen Prime Video. In Nederland betaal je vijf euro per maand voor Prime - er is geen apart Prime Video-abonnement. 

Geen reclames in Nederland

Amazon Prime Video krijgt niet direct wereldwijd reclames. Gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada zijn als eerste aan de beurt. 'Later in 2024' introduceert Amazon ook advertenties voor Franse, Italiaanse, Spaanse, Mexicaanse en Australische kijkers. Over andere landen, waaronder Nederland, rept het bedrijf niet. Uit de berichtgeving van Amazon valt dus op te maken dat Nederlandse Prime Video-kijkers voorlopig geen reclames hoeven te verwachten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie