Amazon stelt koopjesfeest Prime Day definitief uit

Vorig jaar maakte de techreus bekend dat er 175 miljoen artikelen waren verkocht tijdens het 48 uur durende koopfestijn.

123RF

Amazon heeft zijn koopjesfeest definitief uitgesteld naar later dit jaar. Dat heeft de webwinkel bevestigd aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Normaal wordt Prime Day in de zomermaanden gehouden. De coronacrisis is de reden van het uitstel. Amazon zegt snel met nadere informatie te komen.

Advertentie
advertisement

Prime Day wordt sinds 2015 elk jaar gehouden en is bedoeld om met extra kortingen de verkopen in de doorgaans rustige zomermaanden op te voeren.

Vorig jaar maakte de techreus bekend dat er 175 miljoen artikelen waren verkocht tijdens het 48 uur durende koopfestijn. Bedrijven die via Amazon hun artikelen verkopen zouden daarmee 2 miljard dollar hebben omgezet.

Sinds een paar maanden heeft Amazon ook een volwaardige Nederlandse webwinkel. Voor die tijd waren Nederlandse consumenten aangewezen op de Duitse winkel.

Bezos in één dag 13 miljard rijker

De marktwaarde van het techbedrijf blijft intussen maar groeien. Alleen al dit jaar steeg die met maar liefst zestig procent, omgerekend zo’n 600 miljard dollar. De totale waarde komt daarmee op zo’n 1,5 biljoen (12 nullen). De recente groei is voornamelijk te wijten aan de coronacrisis, waardoor consumenten fors meer online zijn gaan bestellen. 

Het persoonlijke vermogen van oprichter en ceo Jeff Bezos is inmiddels gestegen tot duizelingwekkende hoogte. Volgens een schatting van Bloomberg is het vermogen van Jeff Bezos maandag met 13 miljard dollar gestegen naar een totaal van maar liefst 189,3 miljard dollar. Omdat dat bedrag voor de gewone sterveling maar moeilijk te bevatten is, wordt via deze visualisatie (die op dit moment al niet meer actueel is) aangetoond hoe rijk Bezos is.

(ANP/Adformatie).

Plaats als eerste een reactie

Advertentie