Corona-app voor iedereen beschikbaar, maar nog niet door iedereen te gebruiken

De zogenaamde 'CoronaMelder' is te downloaden in de Google Playstore en de Apple Appstore.

De Corona-app is sinds zondagavond beschikbaar voor iedereen. De zogenaamde 'CoronaMelder' is te downloaden in de Google Playstore en de Apple Appstore. De Corona-app is vooralsnog in drie regio’s in Overijssel en Drenthe te gebruiken: de app wordt door de GGD vooralsnog alleen ondersteund in de genoemde regio’s.

De app moet per 1 september wel landelijk gaan werken. De app is bedoeld als aanvulling op het bron- en contactonderzoek naar mensen die in contact zijn geweest met mensen die het cornavirus dragen. Zo kan verdere besmetting nog beter in de gaten worden gehouden en worden bestreden, is de hoop. Gebruik van de app is vrijwillig. Informatie van en over de gebruikers wordt ook niet opgeslagen.

De CoronaMelder werkt via bluetooth en waarschuwt mensen die in de veertien dagen daarvoor ongeveer 15 minuten lang in de nabijheid zijn geweest van iemand die positief is getest op het coronavirus. Dat kunnen bijvoorbeeld medereizigers zijn in het openbaar vervoer of bezoekers van restaurants.

Om de veiligheid nog meer te waarborgen zal bij iedere versie van de app een notaris betrokken zijn om te verifiëren of de software echt is

'We hebben vooral gefocust op de privacy en dat kost veel tijd. Het duurde langer dan we wilden, maar ik ben trots op het resultaat', aldus mede-bouwer Brenno de Winter in NPO Radio 1 programma Dit is de Dag. 'Als het goed is gaan miljoenen mensen ermee aan de slag. Dan wil je wel dat het klopt, dat het veilig is en dat het er netjes uitziet', zo verklaart De Winter de vertraging. 'Om de veiligheid nog meer te waarborgen zal bij iedere versie van de app een notaris betrokken zijn om te verifiëren of de software echt is'.

Ook mede-bouwer Ivo Jansch is blij dat de app er eindelijk is. 'Ik hoop dat iedereen de app probeert en dat we grote adoptie gaan zien. De eerste reviews en App Store statistieken zien er veelbelovend uit.'

De bouwers verwachten de gebruik van de app zal leiden tot een kortstondige piek bij de teststraten van de GGD.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie