Een auto kopen kan vanaf nu gewoon met Google Assistent

Auto.nl is het eerste online autobedrijf dat spraak inzet voor consumenten die op zoek zijn naar een occasion of nieuwe auto.

Klanten van auto.nl kunnen een nieuwe bolide aanschaffen met de spraaktechnologie van Google Assistent. Het is het eerste online autobedrijf dat spraak inzet voor consumenten die op zoek zijn naar een occasion of nieuwe auto. De webshop wil met deze nieuwe bestelmogelijkheid het gebruiksgemak rondom de aanschaf van een auto vergroten.

Advertentie
advertisement

Innoveren

Volgens de webshop wordt handsfree-technologie niet meteen standaard, maar zijn spraakgestuurde bestellingen een aanvulling op het bestellen van een auto via de website. 'Door corona hebben spraakgestuurde bestellingen een enorme vlucht genomen. De afgelopen jaren is er ook een enorme technologische vooruitgang geboekt op het gebied van spraakherkenning, waardoor het nauwkeurig en gebruiksvriendelijk genoeg is om deze functionaliteit in te zetten bij de verkoop van auto’s. We hebben als doel de automotive branche te innoveren en dit past prima bij die ambitie', zegt Martijn Bovée General Manager van auto.nl. 'Veel van onze klanten zijn al gewend om online te bestellen via hun smartphone. Dit is een volgende stap om het voor hen nog makkelijker te maken.'

(Tekst loopt door onder de video)

Consumenten kunnen een bestelling plaatsen met een simpele spraakopdracht waarmee ze aangeven met auto.nl te willen spreken. De assistent leidt hen vervolgens stap voor stap naar de auto van hun keuze. De klant kan vervolgens met een spraakopdracht een keuze maken en de bestelling bevestigen.

Lees ook‘Over vijf jaar praat je meer met apparaten dan met je eigen partner’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie