Facebook laat creators geld verdienen aan muziek in video's

Creators krijgen twintig procent van de advertentie-inkomsten. Facebook en de licentiehouders van de muziek verdelen de rest.

Facebook laat makers van video's gelicenseerde muziek gebruiken én er geld aan verdienen. Het nieuwe Music Revenue Sharing-programma levert in aanmerking komende creators twintig procent van de advertentie-inkomsten uit de betreffende video op. Meta - het moederbedrijf van Facebook - en de licentiehouders van de muziek verdelen de rest, maar in welke percentages zegt het socialmediabedrijf niet. 

Music Revenue Sharing is per direct wereldwijd beschikbaar, maar de financiële stimulans werkt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Later dit jaar komt de functie in andere landen beschikbaar, mits die landen muziek op Facebook ondersteunen. Nederland en België horen hierbij, stelt Tweakers.

Video van een minuut

Niet alle creators kunnen nu of straks geld verdienen aan muziek in Facebook-video's. Meta hanteert uiteenlopende eisen, onder andere op advertentievlak. Ook moet een creator lid zijn van Facebooks Partnerprogramma. 

Een video zelf dient minimaal één minuut lang te zijn en draaien om het bewegende beeld, niet om de audio. Een simpele video publiceren met muziek eronder om zo eenvoudig geld te verdienen, gaat dus niet werken. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie