Grote techbedrijven en media zeggen af, maar CES-beurs gaat tóch door

Steeds meer bekende merken en gerenommeerde vakmedia zetten een streep door hun deelname aan techbeurs CES in Las Vegas, begin januari.

Afbeelding: CES

Jaarlijks vindt begin januari in Las Vegas de grootste elektronicabeurs ter wereld plaats, de CES. In 2021 was die volledig digitaal vanwege de coronacrisis, in januari 2022 kiest de organisator voor een fysieke beurs met veel live-uitzendingen voor wie niet naar Las Vegas kan of wil afreizen. En die groep wordt steeds groter. De omikronvariant van het coronavirus beweegt een groeiend aantal bedrijven en vakmedia ertoe om hun deelname af te zeggen. 

'Deelname is niet verantwoord'

In de afgelopen dagen maakten onder meer Meta (Facebook), Amazon, Twitter, Lenovo, T-Mobile, Pinterest en Ring bekend toch niet af te reizen naar Las Vegas. Met name de afzegging van T-Mobile is opvallend, want het bedrijf is één van de belangrijkste financiële sponsors van de beurs. De T-Mobile-ceo zou ook een keynote geven op de CES, maar ook die gaat niet door. Tot dusver hebben meer dan veertig bedrijven zich afgemeld. 

Ook steeds meer uitgevers besluiten om geen verslaggevers naar de beurs te sturen. Gerenommeerde vakmedia als The Verge, Tom's Guide, Cnet en TechCrunch volgen de CES vanuit hun thuiskantoren. Zij noemen fysieke deelname aan de beurs niet verantwoord. De grootste Nederlandse technologiewebsite, Tweakers, blijft ook thuis. Managing editor Eric van Ballegoie maakt dit op LinkedIn bekend en wijt de afzegging aan de opmars van de omikronvariant.

De Nederlandse startup Brekr gaat wel naar Las Vegas om zijn product te tonen en 'heeft er zin in', meldt oprichter Niels Willems op LinkedIn. Ook de Nederlandse startup Steambox blijft erbij om naar de CES af te reizen, geeft medeoprichter Keving de Krieger desgevraagd aan tegenover Adformatie

CES-organisator: de beurs is veilig

De organisatie van de CES lijkt niet wakker te liggen van de afzeggingen. In een verklaring meldt de organisatie dat de beurs doorgaat volgens de planning en dat de ruim veertig bedrijven die afgezegd hebben, samen minder dan zeven procent van de beursvloer bezetten. In totaal doen er meer dan 2200 bedrijven mee aan de beurs, inclusief zestig die zich in de afgelopen dagen hebben aangemeld. 

De organisatie beklemtoont dat fysieke deelname aan de beurs veilig is omdat alle bezoekers volledig gevaccineerd moeten zijn, mondkapjes dienen te dragen en afstand van elkaar kunnen houden. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie