Guerrillapop van Lego

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanmorgen werd mijn aandacht getrokken door een bericht in de over een grote Legopop op het strand van Zandvoort. De pop was eveneens gesignaleerd op DanceValley 2007. Onder het bericht is te lezen dat eigenlijk niemand weet hoe de pop op deze plekken kwam en van wie hij is, zelfs Lego zegt van niets te weten. Zégt van niets te weten?

Even googlen op 'no real than you are', dat voor op het shirt van de pop staat, en ik vond direct een bijbehorende . Het 'mysterie' is dus opgelost.

Het gaat om Ego Leonard (staat overigens ook op de achterkant van de pop). 50 jaar oud, net de tijd dat is, en hij komt uit Avaltea. Volgens 'ons zeggen' komt hij uit een virtuele wereld. Geen virtuele wereld als Second Life neem ik aan, want zijn wereld is een wereld van geluk, saamhorigheid, alles groen en in bloei en zonder regels en beperkingen.

Toch wil hij ook onze wereld ontdekken, want hij heeft iets gesignaleerd. De 'real world' kent wél regels. In onze maatschappij ben je bijna verplicht om je bij een groep aan te sluiten, anders val je buiten de boot. Maar er is juist behoefte aan een eigen identiteit. Daardoor zouden mensen vluchten naar een virtuele wereld om daar wel een ideale wereld en een eigen identiteit te ontwikkelen.

Ego wil ons juist wijzen op de vele mooie dingen in onze echte wereld. Het is niet nodig om te vluchten naar een onrealistische wereld. Wij moeten dit laten zien, hem meenemen op reis en mooie verhalen vertellen. En je raad het al waar zijn eerste trip heen ging?naar DanceValley.

Een sterke (Nederlandse) guerrilla actie. Zelfs de deed er bericht van! Is het misschien het begin van een grootscheepse campagne? Er zit in ieder geval een maatschappelijke doelstelling in. Natuurlijk moet je niet een virtuele wereld invluchten, je moet gaan spelen met Lego. Dat is misschien wat overdreven, maar ik vind er wel een kern van waarheid in zitten.

Waar zullen we onze vriend nog meer gaan tegenkomen? In ieder geval op ! Het volgende reisverslag zal wel over het strand op Zandvoort gaan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie