KNVB laat Oranjefans NFT's sparen rondom WK vrouwenvoetbal

De voetbalbond hoopt zo op meer binding. Verzamelaars kunnen ook prijzen winnen.

Het logo van de digitale actie
Afbeelding: aangeleverd

Nu de Oranjevrouwen in Australië zijn aangekomen om zich voor te bereiden op het WK voetbal, lanceert de KNVB een digitaal programma om de thuisfans betrokken te krijgen én te houden. Fans kunnen zogeheten Oranje Beat-collectibles verzamelen om digitale badges te claimen en kans te maken op prijzen. 

Exclusieve content

De badges zijn te verzamelen na het aanmaken van een account (per e-mail), waarna de fan een eigen digitale portemonnee krijgt. Die is in het begin leeg. De fan kan vervolgens badges, NFT's op een blockchain (Polygon), verzamelen. Een NFT is een Non Fungible Token, oftewel het bewijs dat je eigenaar bent van een digitale badge. 

De eerste NFT is nu al te claimen. De drie andere NFT's zijn te bemachtigen rond de drie groepswedstrijden, die plaatsvinden op 23 juli, 27 juli en 1 augustus. Bij de tweede wedstrijd, Nederland - Verenigde Staten, maken de NFT-verzamelaars kans op een gesigneerd wedstrijdshirt. 

Oranjefans met een NFT-portemonnee krijgen ook toegang tot exclusieve (video)content van de Oranjevrouwen. Denk aan beelden achter de schermen. 

Geen speculatie

Normaliter kun je NFT's ook (ver)kopen op die blockchain. Dat is in 'deze fase' nog niet mogelijk, melden de KNVB en medeontwikkelaar TDE. 'We willen fans laten zien wat de kracht is van collectibles en dus geen speculatie of andere vormen van financiële activiteiten stimuleren.'

Meer weten over NFT's? Vind meer verdieping in onderstaande artikelen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie