Lego en Epic Games werken samen aan 'kindvriendelijke metaverse'

Hoe die digitale omgeving eruit komt te zien en wanneer kinderen ermee aan de slag kunnen, is echter nog niet bekend.

Afbeelding: Lego

De metaverse is vooral in het nieuws omdat bedrijven toepassingen ontwikkelen voor entertainment en zakelijk gebruik. Veel toepassingen zijn gericht op volwassenen. Speelgoedmerk Lego en gameontwikkelaar Epic Games beloven samen een kindvriendelijke metaverse te ontwikkelen. Die moet de privacy, veiligheid en het welzijn van kinderen beter waarborgen en tools bevatten waarmee ouders en kinderen een fijne digitale omgeving kunnen creëren. 

Lego en Epic Games zeggen niet wanneer de - nog naamloze - metaverse voor kinderen beschikbaar komt. Ook onduidelijk is of de metaverse-omgeving gratis wordt en wat kinderen er precies kunnen doen. Het ligt voor de hand dat het Lego-speelgoed een rol gaat spelen in de virtuele wereld. 

Fortnite

Epic Games is de ontwikkelaar en uitgever van Fortnite, een razend populair spel onder met name jongeren. De ceo van Epic Games heeft aangegeven dat Fortnite op termijn een metaverse zal worden. Hiermee bedoelt hij dat het spel als het ware een digitale wereld wordt waarin gebruikers gamen, maar ook andere activiteiten samen kunnen doen. De aankondiging van Lego en Epic Games laat in het midden of zij een kindvriendelijke metaverse binnen Fortnite willen bouwen of voor een compleet nieuwe metaverse-omgeving kiezen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie