LinkedIn schrapt bijna 1000 banen: 'Ook wij zijn niet immuun'

De aangekondigde ontslagen treffen ongeveer 6 procent van al het personeel van het internetbedrijf.

LinkedIn schrapt wereldwijd 960 banen. Door de economische crisis als gevolg van de coronapandemie zoeken bedrijven veel minder naar nieuw personeel. Daardoor maken ze ook minder gebruik van het sociale platform van Microsoft voor loopbaankansen.

Advertentie
advertisement

De aangekondigde ontslagen treffen ongeveer 6 procent van al het personeel van het internetbedrijf. Vooral onder verkoopmedewerkers en bij de eigen afdeling voor personeelswerving gaan veel banen verloren. Topman Ryan Roslansky stelt dat deze ingreep in het personeelsbestand het enige massaontslag is dat LinkedIn verwacht door te voeren. 'Linkedin is niet immuun voor de effecten van de wereldwijde pandemie', zei Roslansky. 

Werknemers die hun baan verliezen worden vanaf deze week geïnformeerd. Ze krijgen minimaal tien weken aan salaris mee als ontslagvergoeding, aldus LinkedIn. In Europa gaan naar verwachting banen verloren in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Zweden, Spanje en Italië.

De inkomsten van LinkedIn stegen afgelopen jaar met 28 procent. Op 22 juli maakt Microsoft de nieuwe jaarcijfers bekend.

Lees ook: Wieden + Kennedy schrapt wereldwijd 11 procent banen
 

Voor onze nieuwe rubriek MerkManie zijn we op zoek naar mensen die de afgelopen tijd enorm fan zijn geworden van een bepaald merk. Voel je je aangesproken? Mail ons dan!

Plaats als eerste een reactie

Advertentie