Met deze campagne wil Zalando-concurrent About You Nederland veroveren

De online retailer staat op nummer 2 in Duitsland en begint vandaag een uitgebreide campagne in Nederland en België.

Duitse online fashionretailer About You komt naar Nederland en pakt uit met een grote introductiecampagne. In deze campagne stelt het merk zichzelf voor als ‘Europa’s meest persoonlijke online fashion store’.

BSUR, Halal en PHD werkten mee
Communicatiebureau BSUR werkte mee aan de totstandkoming van de lokale campagne. De meeste beelden werden in Amsterdam geschoten, met Nederlandse acteurs en door regisseur Mees Peijnenburg (Halal) en fotograaf Maxime Ballesteros. Wat betreft media wordt samenwerkt met mediabureau PHD.

De campagne begon vorige week met een teaser op televisie, radio en billboards. Beelden van jonge mensen, vanaf de rug gezien, met de toevoeging ‘There's something new About You’. Of: Your family is going to love this About You.

Teasercampagne en merkbekendheid
Het doel van de teasercampagne is in behaald, zegt mede-oprichter Tarek Müller in een interview: ‘Na de teasercampagne zou 30 procent ons merk moeten herkennen. We hebben net een klein onderzoek verricht en daaruit blijkt dat 60 procent de uitingen heeft gezien en weet dat er iets aan komt. Dus die doelstelling hebben we ruim gehaald.’

De introductie zelf heeft als doel om zoveel mensen met About You kennis te laten maken. Müller: ‘We geven de eerste weken dan ook een ruime introductiekorting van 40 procent op alle producten.’

Nummer twee in Duitsland
Het doel is ambitieus: de tweede of derde speler worden in Nederland en België. In Duitsland is dat inmiddels gelukt: daar staat About You na drie jaar op plek 2, achter marktleider Zalando. De online retailer heeft daar meer dan een miljoen ‘actieve klanten’ (mensen die de laatste 12 maanden minstens 1 keer iets hebben gekocht).

Het merk is verder actief in Oostenrijk en Zwitserland.

Een tweede campagne staat voor december gepland.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie