Xite gaat partnership aan met Vevo, nieuwe muziek-app op Apple TV

Het muziekplatform bereikt al meer dan 100 miljoen huishoudens wereldwijd en krijgt er met dit partnership miljoenen actieve gebruikers bij.

Samen met het Amerikaanse Vevo, 's werelds meest toonaangevende muziekvideoplatform, lanceert het Nederlandse Xite een nieuwe muziekvideo-app op Apple TV: Vevo, powered by Xite.

De samenwerking met Vevo is voor het Nederlandse muziekplatform een serieuze sprong vooruit. Xite bereikt al meer dan 100 miljoen huishoudens wereldwijd en krijgt er met dit partnership miljoenen actieve gebruikers bij. De afgelopen maanden zag Xite - net als veel andere streamingdiensten - het gebruik verdubbelen als gevolg van de coronacrisis. 

Advertentie
advertisement

'Unieke app'

Met de nieuwe TV app krijgen gebruikers toegang tot een uitgebreide catalogus met muziekvideo's. Gebruikers kunnen hun favoriete muziekvideo's opzoeken en bekijken, maar ook zelf een kanaal samenstellen en gebruik maken van tot wel 100 themakanalen.

Cees Honig, Co-CEO van Xite, spreekt over een flinke stap. 'Dat we nu partnerships sluiten met grote internationale partijen als Vevo is een enorm grote stap vooruit die aanspoort om nog groter te denken en nog meer te innoveren. Door onze geavanceerde techniek te bundelen met het bereik en de kracht van Vevo hebben we een unieke TV app gecreëerd die we nu aan een nog groter publiek kunnen laten zien.'

Vernieuwing

Kevin McGurn, President Sales en Distribution van Vevo: 'De krachten bundelen met Xite betekent een totale vernieuwing voor onze Apple TV-klanten, met een gelikte interactieve UX en nieuwe personalisatie functies, maar met dezelfde muziekvideo's waar de kijkers van houden.'

Vevo, powered by Xite is vanaf nu beschikbaar op Apple TV in de VS, Zuid-Amerika, Europa en in Australië en Nieuw Zeeland.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie