Premium

Nieuwe technologie moet geotargeting problemen binnen in-app-advertenties oplossen

Marketingtechspecialist Adcombi komt met Polygon-Targetingtechniek. 'Dekking van 95 procent'

Adcombi introduceert vandaag een nieuwe technologie die problemen met geotargeting binnen mobiele in-app-advertenties op moet lossen. Deze zogenaamde Polygon-Targetingtechniek kan de gebieden waarin advertenties worden weergegeven nauwkeuriger afstemmen dan voorheen mogelijk was. Daarnaast kunnen adverteerders lokale programmatic campagnes combineren met offline advertenties.

Advertentie
advertisement

Verkeerde kant van het IJ

Marketeers gebruiken geotargeting om consumenten te bereiken die zich in een specifieke locatie of omgeving bevinden. Mobiele in-app geografische targeting zag er voorheen als volgt uit: voor een advertentiegebied, zoals een wijk of een stad, wordt een ruime, cirkelvormige straal gedefinieerd waarin je jouw advertenties wil weergegeven. Maar er wordt geen rekening gehouden met geografische bijzonderheden.

'Het effect hiervan was dat bij een lokale retailcampagne in Amsterdam veel consumenten de advertentie getoond kregen, maar ongeveer de helft van hen zat aan de verkeerde kant van het IJ', zegt Auke Boersma, sinds kort ceo van Adcombi. 

'Dekking 95 procent'

Boersma legt uit dat AdCombi een cirkel een te grove maatstaf vond. Polygon-Targeting biedt een oplossing om de geografische indeling van een advertentiegebied veel nauwkeuriger te bepalen, zegt hij. AdCombi claimt dat de nieuwe techniek een dekking van 95 procent heeft. Boersma verwacht dat de techniek de digitale transitie van (hyper)lokaal adverteren 'een gigantische impuls' gaat geven. 

Adcombi heeft klanten als Unilever, Jumbo, Volkswagen, Heineken, Opel, Coca-Cola en Rabobank. De technologie is inmiddels ingezet voor Honda. Boersma: 'Vanzelfsprekend komt het beschikbaar voor soortgelijke merken die onder de "multi-location" categorie vallen.'

Hij verwijst naar de resultaten van de eerste campagnes met de Duitse tak van mediabureau UM (Mediabrands). 'Door de juiste doelgroepen via programmatic advertising te koppelen aan de dichtstbijzijnde (verkoop)locaties, zagen we dat de omzet voor retailers aanzienlijk werd vergroot.'

Inga Schlebusch, managing partner bij UM, zegt dat voor opdrachtgevers van het bureau in de FMCG-, automotive- en retailbranche okale en regionale marketing steeds belangrijker wordt. 'Het is nu eenvoudiger om de advertentiegebieden binnen programmatic in-app-campagnes te plannen en te boeken.'

 

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie