Shoppen en direct afrekenen via WhatsApp? Dat kan straks

Om van de shop-functie gebruik te maken, hoeven particulieren geen tweede app te installeren. Bedrijven moeten dat wel.

Facebook wil dat meer mensen gaan winkelen in WhatsApp. De techreus is daarom van plan om de shopping-functies in de al bestaande business-app uit te breiden om gebruikers meer manieren te bieden om producten rechtstreeks via de chat te kopen.

Met onderstaande promovideo maakt WhatsApp duidelijk hoe online shoppen en afrekenen er uit zal komen te zien: een gebruiker stuurt een bericht naar een bedrijf, dat op zijn of haar beurt kan antwoorden met een link naar een productcatalogus. De shopper kan vervolgens items aan zijn winkelwagentje toevoegen en direct afrekenen vanuit de app.

Advertentie
advertisement

Snel en efficiënt

Om van de shop-functie gebruik te maken, hoeven particulieren geen tweede app te installeren. Bedrijven die gebruik willen maken van de nieuwe optie, moeten dat wel.

Volgens WhatsApp Managing Director Matt Idema zorgt de pandemie ervoor dat bedrijven snelle en efficiënte manieren nodig hebben om hun klanten te bedienen en producten te verkopen. 'WhatsApp heeft zich in deze periode ontpopt tot een eenvoudig en handig hulpmiddel. Meer dan 175 miljoen mensen sturen elke dag een bericht naar een WhatsApp Business-account. Ons onderzoek wijst uit dat mensen liever een bericht sturen naar een bedrijf om om hulp te vragen en eerder geneigd zijn via chat een aankoop te doen als ze deze mogelijkheid hebben.'

Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp, kondigde aan dat het bedrijven in de toekomst kosten in rekening gaat brengen voor sommige WhatsApp Business-services. Wat die kosten zijn en wanneer de nieuwe shop-functie beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie