Snapchat test betaald abonnement dat consument meer functies geeft

Het abonnement zou 46 euro per jaar gaan kosten. Betalende gebruikers krijgen er meer functies voor terug. Snap houdt een interne test.

Snap test een betaald abonnement dat gebruikers van de app Snapchat meer functies geeft. Dat bevestigt het bedrijf tegenover The Verge. Snap wil niet zeggen wanneer het Snap+ abonnement voor iedereen beschikbaar komt. Het abonnement lijkt 4,59 euro per maand of 46 euro per jaar te gaan kosten. Dat ontdekte een apponderzoeker die de nieuwste versie van de Snapchat heeft uitgeplozen. 

Advertentie
advertisement

Deze functies test Snapchat

Met een abonnement ziet de gebruikers hoeveel vrienden een story opnieuw bekeken hebben (wat nu niet mogelijk is) en de whereabouts van vrienden van de afgelopen 24 uur. Dat laatste kan alleen als de vrienden Snapchat toestemming geven om hun locatie in de app te delen.

Ook kan de gebruiker een speciale badge op zijn of haar profiel plaatsen om duidelijk te maken dat hij betaald lid is en krijgt hij toegang tot exclusieve Snapchat-icoontjes. Daarnaast kan de gebruiker één vriend markeren als Best Friend Forever en de orbit met die vriend bekijken. 

Mogelijk verandert Snap de functies van Snap+ nog omdat het abonnement zich in een interne testfase bevindt. Gebruikers kunnen zich daarom nog niet aanmelden voor het abonnement.  

Betalen voor sociale media is steeds gebruikelijker

Het betaalde Snap-abonnement past in een bredere trend, namelijk betalen voor socialmediaplatformen om meer exclusieve functies te kunnen gebruiken. Telegram introduceert later deze maand een abonnement met extra mogelijkheden en geen reclames. Twitter biedt al langer een abonnementsdienst aan - maar niet in Nederland. Deze twee abonnementen kosten (omgerekend) ook een paar euro per maand.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie