Speel Pac Man in AR op een pizzadoos van Pizza Hut

Alles Augmented #67: Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. Pizza Hut maakt van je pizzadoos een arcadekast

Pizza Hut weet met hun nieuwe webAR- campagne goed in te spelen op de 'nostalgia trend'. Vroeger stonden er in Pizza Hut altijd arcades en de classic Pac Man brengen ze nu tot leven op hun pizzadozen als game. Als je de doos van je bestelde pizza scant, speel je daarop zonder app nodig te hebben een spelletje Pac Man. En de beste high score maakt ook nog eens kans op een echte arcade kast. Simpel maar een leuk en slim concept.

Advertentie
advertisement
Pizza Hut brings arcade game Pac Man to life on a pizza box

2. LiDAR is pure magie: Scan voor herinneringen en immersive experiences.

Ik heb sinds een paar weken de iPhone 12 Pro en die LidAR scan is echt te gek. Dat is dus dezelfde scanner die zelf-rijdende auto’s gebruiken om hun omgeving te scannen. Je scant de omgeving en die 3D map is te gebruiken voor een perfecte AR experience of je scant iets in tot 3D object. En voor dat laatste zijn echt veel verschillende app die je daarvoor kan gebruiken. De ceo van Sketchfab (3D marktplaats) heeft daar een mooi overzicht van gemaakt. Ik heb dit uiteraard al een paar keer getest met apps als Scaniverse en Polycam en het werkt fantastisch. Zie bijvoorbeeld dit elektriciteitshuisje met art erop, een afvalcontainerstandbeeld of een aanhangwagen met graffiti. Het toffe is dat je bij wijze van spreken iets ziet in scant en gelijk door kan sturen via een appie naar iemand. Die kan dan met een iPhone (zonder app te downloaden) het object voor zijn neus gelijk in AR bekijken. Daarnaast is er ook een koppeling met Sketchfab mogelijk waardoor je al jouw 3D herinneringen of mooie tafereeltjes kan bewaren. 

En die LiDAR-scan mapt dus bijvoorbeeld ook je ruimte zodat de AR experience precies welke oppervlaktes zijn. Op deze manier smelt de experience echt samen met jouw omgeving. Zo zijn er vele apps, maar ook Snapchat Lenses die zorgen dat de AR jouw wereld echt even betoverd. Ik heb hieronder een LiDAR Snapchat Lenses compilatie gemaakt waarbij mijn woonkamer een moeras werd, vol lava zat of volledig ingepakt was met cadeaupapier. De mogelijkheden zijn eindeloos, nu nog meer devices met Lidar. Eén al liefde voor LiDAR 💚 💛

LiDAR powered Snapchat Lenses for immersive AR experiences

3.Gucci verkoopt een paar virtual only sneakers die te showen zijn in AR

Gucci verkent op verschillende manieren de toekomst van fashion en is veel bezig met virtuele kleding. Ze hadden al eerder de bekende virtuele try ons op Snapchat en hebben nu een volledige virtuele schoen te koop staan in hun Sneaker Garage. Het futuristische paar de Gucci Virtual 25 bestaat alleen virtueel en is in de Gucci app of Wanna app te kopen. Voor € 12,99 koop je de sneakers en kan je ze showen in AR. Zie ook de korte video hieronder. Het toffe is dat als je ze in de Gucci app koopt dat je ze ook kan downloaden en voor je virtuele avatar kan gebruiken in VRChat of Roblox. Heel tof. 

The Gucci Virtual 25, Gucci's First Virtual Sneaker (in AR)

4. Presenteer je verhaal in een video call met AR als ondersteuning

Sander Veenhof is een AR creator die veel experimenteert met Face Filters/Lenses. En met name zijn video call experimenten zijn tof. We zitten heel vaak met collega’s of vrienden in een video call dus waarom dat niet wat interessanter maken. Zoals met elkaar verstoppertje spelen in een Zoom call. En het syncen van filters met alle deelnemers kan bijvoorbeeld ook leiden tot een Zoom Ballet of met elkaar een game spelen. Onlangs gaf Sander een presentatie over AR glasses en gebruikte hij filters om het verhaal te ondersteunen met AR. Superslim. Dit werkt echt perfect nu we steeds meer in een video call moeten presenteren. 

AR bril keuzes

5. Snap bereidt zijn AR-imperium verder uit met een acquisitie en Snapchat phones

Snapchat heeft onlangs de Berlijnse startup Fit Analytics gekocht. Het bedrijf helpt klanten van webshops via AI de beste fit te vinden voor online kleding. Een duidelijke signaal dat Snapchat zich meer een meer gaat richten op e-commerce. Daarnaast werd bekend bij de lancering van de Galaxy A52 en A72 dat beide telefoons standaard Snapchat in hun camera app hebben zitten. Met in het begin zo’n 16 lenses in de app die regelmatig ge-update gaan worden. We zien steeds vaker Snap in andere apps en nu dus ook Snap als standaard feature van een telefoon. Snap wil natuurlijk dé portal zijn naar allerlei AR toepassingen en dit is een flinke stap. 

samsung x snapchat

Lees meer en schrijf je in

Lees ook de andere 'Alles Augmented' posts en schrijf je in voor de tweewekelijkse AR-nieuwsbrief van Bas Gezelle.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie