Meta's nieuwe socialmedia-app Threads krijgt nog lang geen advertenties

Topman Mark Zuckerberg wil wachten tot de dienst honderden miljoenen gebruikers heeft.

Afbeelding: Shutterstock

Threads, de nieuwe socialmedia-app van Meta, krijgt voorlopig nog geen advertenties. Topman Mark Zuckerberg wil dat de dienst zich focust op het aantrekken en behouden van gebruikers. Pas bij honderden miljoenen gebruikers komen er reclames om de hoek kijken, zegt Zuckerberg tegen analisten in een toelichting op de kwartaalcijfers van Meta.

Record

In de eerste weken heeft Threads meer dan honderd miljoen gebruikers verwelkomd. Geen enkele andere digitale consumentendienst deed dat zo snel als Threads (vijf dagen). Onduidelijk is hoeveel mensen Threads op dagelijkse basis gebruiken. Een onderzoek claimt dat het aantal actieve gebruikers al gehalveerd is. Zuckerberg zegt alleen dat de app tientallen miljoenen actieve gebruikers heeft, ver boven de verwachtingen van Meta presteert en hard doorgroeit. 

Onlangs ging het gerucht dat Meta de branded content-tools van Instagram ook beschikbaar wil stellen op Threads. Merken kunnen dan adverteren op het socialmediaplatform. Dat is nog niet mogelijk. De uitspraak van Zuckerberg tegenover analisten wekt de indruk dat het gerucht niet klopt. De Meta-topman wil dat Threads zich eerst richt op gebruikers en pas bij grote gebruikersaantallen een verdienmodel introduceert. 

Groei

De luxe om Threads vooralsnog zonder verdienmodel te laten groeien, is mede mogelijk omdat moederbedrijf Meta goede zaken doet. Het bedrijf achter onder meer Facebook, Instagram en Whatsapp zag de omzet in het afgelopen kwartaal met elf procent stijgen. Dat komt onder omdat de advertentieverkoop met een derde toenam.

Zuckerberg denkt dat Threads met de juiste groeistrategie kan doorgroeien naar 1 miljard gebruikers. Meta heeft nog advertentiecampagne rondom Threads gestart en promoot de app ook nog niet op zijn andere socialmediaplatformen. Dergelijke activiteiten zullen het aantal Threads-gebruikers laten stijgen. De app in de Europese Unie beschikbaar stellen zal hier ook aan bijdragen. Threads is vooralsnog vanwege privacybezwaren niet in de EU te gebruiken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie