WhatsApp introduceert Communities voor bredere communicatie

De Communities-functie maakt het mogelijk om grotere groepen voor bijvoorbeeld scholen en vrijwilligersorganisaties aan te maken.

WhatsApp krijgt een Communities-functie, die de dienst beter geschikt moet maken voor 'virtuele gemeenschappen' als vrijwilligersorganisaties, appartementencomplexen en scholen. Meta - eigenaar van WhatsApp - neemt een school als voorbeeld. Het schoolbestuur kan alle communicatie sturen via een community, die weer aparte groepsgesprekken per onderwerp heeft. Zo blijven ouders op de hoogte van communicatie voor iedereen en zien zij ook hun groepsgesprekken per klas of topic als overblijven.

Meta belooft dat de telefoongesprekken en berichten in Communities gebruikmaken van end-to-end-versleuteling. Dit houdt in dat alleen de verzender en ontvanger de inhoud weten en niemand anders, ook WhatsApp niet. WhatsApp gebruikt al langer end-to-end-versleuteling. 

Advertentie
advertisement
WhatsApp Communities
WhatsApp Communities Afbeelding: WhatsApp

'Evolutie voor WhatsApp'

WhatsApp test de Communities-functie in een aantal landen maar zegt niet welke. Op termijn komt de functie in alle landen beschikbaar, wanneer is niet duidelijk. Mark Zuckerberg, eigenaar van Meta, schrijft in een blogpost: 'Ik vermoed dat Communities een belangrijke evolutie zal betekenen voor WhatsApp en online communicatie in het algemeen.'

Ook naar Instagram, Messenger en Facebook

Ook andere socialmediaplatformen van Meta krijgen een soortgelijke Communities-functie, aldus Zuckerberg. Hij doelt op Facebook, Facebook Messenger en Instagram. Wanneer deze diensten aan de beurt zijn, is nog niet bekend. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie