Zoom komt met wachtwoord tegen ongenode gast

De maatregel is onderdeel van een groter pakket veiligheidsmaatregelen van de videobeldienst en moet het zogenaamde Zoom-bombing tegengaan.

Om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden, moeten alle gratis gebruikers van Zoom een wachtwoord instellen. De maatregel is onderdeel van een groter pakket veiligheidsmaatregelen van de videobeldienst en moet het zogenaamde Zoom-bombing tegengaan. Dat heeft de dienst woensdag laten weten.

 

 

Advertentie
advertisement

Ook voor betalende klanten verandert er het een en ander. Organisatoren hebben nu de mogelijkheid om de unieke code (de Personal Meeting ID) uit te schakelen. Deelnemers moeten dan handmatig worden uitgenodigd.

Zoom kwam onlangs in opspraak toen duidelijk werd dat de app stiekem data deelde met Facebook. Ook bleek Zoom niet bepaald bestand tegen hackers. De videoconferentiedienst kwam eerder deze maand al  met nieuwe veiligheidsopties. Alle beveiligingsinstellingen zouden in de hoogste stand worden gezet. Ook zou Zoom de versleuteling van de video's gaan verbeteren. 

Lees ook: Met wie spreek ik? De nieuwe gevaren van online vergaderen

Lees ook: Waarom online vergaderen via video je zo uitput

Zoom is door verschillende universiteiten en bedrijven in de ban gedaan. Zo kwamen Google, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en de overheid van Taiwan al met een verbod. Het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, SpaceX, het onderwijsdepartement van de stad New York en het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken willen de app ook niet meer gebruiken.

Ook in Nederland is Zoom populair. Veel bedrijven, maar ook scholen en overheidsinstanties maken er gebruik van.

Advertentie