Adidas stopt samenwerking Kanye West na antisemitische uitspraken

Adidas heeft de samenwerking met rapper Kanye 'Ye' West per direct beëindigd.

Foto: ANP

Adidas heeft de samenwerking met rapper Kanye 'Ye' West beëindigd. Dat maakte het Duitse sportkledingmerk dinsdag in een verklaring bekend. Aanleiding voor de stap zijn recente antisemitische uitspraken van de Amerikaan, die met zijn merk Yeezy al sinds 2015 samenwerkte met Adidas.

'Adidas tolereert geen antisemitisme of enige andere vorm van haatspraak. Ye's recente uitspraken en acties zijn onacceptabel, haatdragend en gevaarlijk', staat in de verklaring. Het bedrijf heeft besloten de samenwerking met onmiddellijke ingang te stoppen. Dat betekent dat er geen producten van de Yeezy-lijn meer worden gemaakt en dat er geen betalingen meer worden gedaan aan Ye en zijn bedrijven. Adidas kreeg het er op social media flink van langs, omdat het niet meteen reageerde op de uitspraken van Ye. 

Financiele klap

Voor Adidas zelf zal de beslissing ook negatieve gevolgen hebben. Naar verwachting zal het bedrijf een financiële klap van 250 miljoen dollar moeten incasseren door het besluit.

Kanye West, die zijn naam eerder liet veranderen in Ye, kwam de afgelopen tijd van meerdere kanten onder vuur te liggen. De artiest deed in verschillende interviews en tweets antisemitische uitspraken. Als gevolg van zijn uitlatingen werd de rapper de toegang tot zijn accounts op sociale media ontzegd. Eerder stopten modehuis Balenciaga en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency al hun samenwerking met de artiest.

Ook brak West met modewinkelketen Gap, waarmee de artiest sinds 2020 samenwerkte. Advocaten van de artiest zeiden dat het kledingconcern te weinig door West ontworpen kleding in het assortiment had opgenomen, wat zou indruisen tegen gemaakte afspraken.

[Bron: ANP] 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie